Gyáni János egyesülete ismét hatalmas sikereket ért el a hétvége folyamán

Szentandrászki Gréta, Szabó Karolina, Gyáni János edző, Bozó Bence és Kara Bence

Szombaton az ország legjobb serdülő korosztályú judokái töltötték meg Siklós sportcsarnokát a számukra rendezett országos bajnokságon.

A lányok 44kg-os súlykategóriában Szabó Karolina az egyesület egyik nagy esélyeseként képviselte az egyesületet. Karolina szó szerint végigsöpört a mezőnyön, négy magabiztos ippon győzelemmel lett a 44kg legjobbja és szerezte meg immár harmadik országos bajnoki címét.

hirdetés

Szentandrászki Gréta az egyesület korosztályos válogatottja felkészülten állt tatamira. A 63kgos mezőny legkiemelkedőbb versenyzője sorra nyerte küzdelmeit, négy győzelem után a dobogó legtetejére állhatott. Gréta szintén harmadik magyar bajnoki címét szerezte meg ezen a versenyen.

Gyáni János edző elmondása szerint: „Gréta és Karolina legjobb formájukat hozták profi szinten küzdöttek a mai napon. Nem csoda, hogy mindketten háromszoros bajnokok és rengeteg nemzetközi eredményt is magukénak tudhatnak. Nagy versenyzők és hosszú távon számíthatok rájuk, egyszer még olimpián fogjuk látni őket ebben biztos vagyok.”

A lányok után a +81kg-os fiúk következtek, pontosabban Bozó Bence, Kara Bence és Kovács Antal.

Kara Bence az egyesület kiemelkedő versenyzője a tőle megszokott magabiztossággal nyerte küzdelmeit, két győztes mérkőzés után ismét magyar bajnoki döntőben küzdhetett riválisával, így két Héraklész válogatott küzdelmét láthattuk. Az egyesület négyszeres bajnoka ez alkalommal ezüstérmet szerzett.

Bozó Bence a serdülő B országos bajnokság második helyezettje hatalmas ippon értékű dobással kezdte a versenyt majd az elődöntőben a későbbi bajnokkal találkozott össze. Végül bronzéremért küzdhetett, ahol taktikai hibát vétett, így a Gyulai Judo SE versenyzője pontszerző ötödik helyen végzett.

Kovács Antal egy győztes mérkőzést követően vállsérülést szenvedett, így nem tudta folytatni a versenyt, pontszerző hetedik helyen végzett.

A fiúk között 60kg-ban a számára új és ismeretlen súlycsoportban állt szőnyegre Kiss Huba. Két bravúros győzelem után bronzéremért küzdhetett, végül az egyik legnépesebb mezőnyben pontszerző ötödik helyen végzett.

Az éremtáblázat szerint a BM Kano Judo SE 50 egyesület közül az előkelő negyedik helyen végzett.

Másnap ugyanitt került megrendezésre a III. osztályú felnőtt országos bajnokság. Mivel ezen a versenyen nem indulhatnak bajnoki érmesek, így az egyesülettől három versenyző indult.

Lipták Fanni sérülése után most versenyzett először ismét, a sok kihagyás nem okozott neki problémát. Fanni régi formáját hozta, két győztes és egy vesztes mérkőzés után bronzéremmel tért vissza a 78kgos csabai versenyző.

+100 kg-ban Szentandrászki Levente állt tatamira, két magabiztos győzelem után bronzéremért küzdött, ahol hibát vétett, így pontszerző ötödik helyen végzett. Lipcsei Attila 90kg-ban pontszerző hetedik helyen végzett.

A judosok számára lassan lezárul a 2019-es versenyidőszak, a BM Kano Judo SE és a Gyulai Judo SE egyik legsikeresebb évén van túl. A Bm Kano Judo Se ebben az évben 15 országos bajnoki érmet szerzett, ebből 4 aranyérem, emellett 3 diákolimpiai bajnok és több nemzetközi helyezés született.

Az egyesületnek van még egy fő feladata a december 17-én Békéscsabán megrendezendő japán magyar csapattalálkozó, melynek fő szervezője Gyáni János.

hirdetés