Kick-box VB: jól szerepelnek a megyei versenyzők

kick Hidvégi Nándor győzelme

A szerdai napon teljes üzemben zajlottak a törökországi Antalyában megrendezett kick-boksz világbajnokság küzdelmei. A magyar válogatott eredményesen szerepelt, többen már a legjobb négy közé jutottak.

Ebből kivette a részét a Békés Megyei Harcművész Szövetséghez tartozó két versenyző is. Hidvégi Nándor a mexikói José Miguel Aguilar Guttierez ellen lépett küzdőtérre a legjobb négy közé jutásért a point-fighting 57 kg-os versenyszámában. Előzetesen tartottak a szakemberek a több világkupán is eredményesen szereplő „azték” legénytől, de szerencsére Hidvégit ez nem zavarta. Megnyugtató, 9:3 arányú győzelmet aratott. Ez azt jelentette, hogy bejutott a legjobb négy közé, bronzérmesnél rosszabb már nem lehet.

hirdetés

Hatalmas eredmény, és egy több, mint tíz évig tartó edzésmunka megérdemelt eredménye az érmes helyezés. Nem csoda, hogy edzője, Debreczeni Dezső is örömmel nyugtázta az eredményt. Természetesen ezzel még nem ért végett Nándi részére a világbajnokság, hiszen a rendkívül rutinos bolgár Borislav Radulov ellen kísérli majd meg a békéscsabai Lakótelepi SE válogatottja a döntőbe jutást.

Puravecz Péter a formagyakorlat versenyben a neki leginkább testhezálló kreatív fegyveres formagyakorlat versenyszámban indult. Aki ismeri a hazai kick-box formagyakorlat versenymúltjának történetét, az tudja, hogy az orosházi Contact SE versenyzője-edzője új korszakot nyitott ebben a szabályrendszerben, hiszen szinte hagyományok nélkül építette ki ezt a kategóriát. Tanulmányúton járt az USA-ban, kiváló segítőtársakat találva elindította a hazai versenyrendszert. Ennek a hatalmas munkának szinte a „jutalomjátéka” volt a mostani, jól végrehajtott gyakorlat, a világbajnoki bronzérem az orosz Roman Csizov és a kanadai Danny Richardson mögött.

A sikeres szerdai versenynapot remélhetőleg egy hasonlóan sikeres csütörtök követi majd.