Műfüves futballpályákat adtak át békéscsabai óvodákban

műfüves Fotó: Körös Hírcentrum

Műfüves futballpályával gazdagodott több óvoda Békéscsabán. A beruházást ünnepélyes keretek között a napokban adták át a Napsugároviban.

hirdetés

Négy békéscsabai óvodában alakítottak ki műfüves futballpályát az elmúlt hónapokban. A gyerekek nagy örömmel mutatták be az ünnepségen, hogyan is használják majd az új létesítményeket. Az átadáskor elhangzott, 20 millió forintba került egy-egy pálya. A szükséges forrás 70 százalékát a Magyar Labdarúgó Szövetség, 20 százalékát a kormány, 10 százalékát pedig az önkormányzat biztosította. Kettőt a Lencsési lakótelepen alakítottak ki (a Zöldoviban és a Napsugároviban) egyet a Tábor utcai, egyet pedig a gerlai, Jázmin utcai óvodában.

hirdetés

A Lencsési Óvoda vezetője, dr. Erdeiné Gergely Emőke megosztotta, ma a focit lehet szeretni, nem szeretni és akár szidni is, azonban valamilyen kapcsolata mindenkinek van vele. Egy csapatjátékról van szó, ami sokat taníthat a kicsiknek-nagyoknak. Nem csak a játékhoz való hozzáállásról. A város intézményei mind azon dolgoznak, hogy az óvodások minél többet mozoghassanak. A szakmai munka szintén nagyon fontos, két óvodapedagógusuk egyben utánpótlásedző is.

hirdetés