Épületgépész szakmai napot tartottak a Trefortban

Épületgépész Fotó: Körös Hírcentrum

Maradj Épületgépész! (MÉG) projekt keretében szerveztek szakmai napot a közelmúltban a Békéscsabai Szakképzési Centrum Trefort Ágoston Szakgimnáziuma, Szakközépiskolája és Kollégiumában.

hirdetés

Az eseményre diákokat és szakembereket egyaránt vártak, akik a terület piacvezető cégeinek képviselőitől hallhattak különböző előadásokat. Elsődleges céljuk ezzel az volt, hogy megmutassák, milyen karrierutak vannak ezen a szakterületen. A legkorszerűbb technikával, technológiákkal is megismerkedhettek az érdeklődők – árulta el Kiss Mihály, a tagintézmény igazgatója. Egyre inkább a környezetvédelem, a zéró energiás házak felé mutatnak a fejlesztések, ezért is kapta az IRÁNY A JÖVŐ! Intelligens megoldások az épületgépészetben címet a program.

hirdetés

Az épületgépészet egyre kevésbé népszerű a diákok körében, miközben a szakemberek nagyon keresettek. Részben ezért is döntöttek úgy, hogy a decemberi nyílt napon is ezzel az ágazattal foglalkoznak majd. Erről bővebben itt írtunk. A szakmai nap az Országos Magyar Épületgépész Napok 2019. évi rendezvénysorozata keretében valósult meg, Békés megyében egyedüliként a Trefort csatlakozott a kezdeményezéshez. 2019. november 25-30. között, az év egy hetére sűrítve az ilyen akciókat, ráirányítják a figyelmet az épületgépészetre – írja honlapján a Magyar Épületgépészek Szövetsége.

Kapcsolódó tartalom: 

 

hirdetés