Kondoroson is elkezdődött az adventi várakozás

Kondoroson Fotó: Körös Hírcentrum

Kondoroson, akárcsak a megye több településén, advent első vasárnapján ünnepélyes keretek között gyújtották meg a koszorú első gyertyáját. Az eseményen Herczeg Tamás országgyűlési képviselő mondott ünnepi beszédet.

Kondoroson advent első vasárnapján 17 órakor került sor az ünnepi gyertyagyújtásra. Az eseményre az önkormányzat és a Legendák Földje Alapítvány szervezésében került sor. Az égi üzeneteket Kiss Illés, a kondorosi  baptista gyülekezet lelkipásztora tolmácsolta. Az érdeklődők hallhatták továbbá a baptista ifjúsági énekkar előadását, a gyülekezet szeretetvendégséget is szervezett.

hirdetés

Az eseményen ünnepi beszédet mondott Herczeg Tamás országgyűlési képviselő is. Felhívta a figyelmet arra, hogy advent a várakozás, a vágyakozás időszaka. Gyermekkorban vágyakozunk arra, ami a mienk, ami biztosan megjön. Télen ez volt például az első hóesés. A vágyakozás ettől a bizonyosságtól nem volt kisebb. Az adventi koszorú, a betlehemi jászol mind jelképei a várakozásnak. A képviselő azt tanácsolta minden jelenlévőnek, hogy a készülődés közepette mindenképpen forduljanak a lelkük felé is.

Hit-remény-öröm-szeretet – a négy gyertya ezt a négy fogalmat jelképezi. A karácsonyi időszakban gyermekkorunktól kezdve sokat vagyunk a családunkkal, részben miattuk fontosak ezek a hetek. Ők teszik széppé a várakozás időszakát. A tőlük kapott szeretet életkortól üggetlenül visszahozza a karácsony izgalmát. Herczeg Tamás mindenkinek azt kívánta, hogy szeretteik, családjuk körében éljék meg idén is az ünnepeket.

Herczeg Tamás beszédét itt meghallgathatják: