Békésen is meggyújtották az első gyertyát

Békésen Fotó: Körös Hírcentrum

Advent első vasárnapján Békésen is elindult az ünnepi készülődés, hangolódás. A Széchenyi téren Kálmán Tibor, a város polgármestere mondott ünnepi beszédet, majd Katona Gyula református esperes-lelkipásztor olvasott igét és mondott áldást. Ünnapi műsor, szeretetvendégség és adventi kirakodóvásár is várta az érdeklődőket.

Nehéz lenne pontos választ adni arra a kérdésre, hogy decemberbe lépve mi minden változik meg bennünk – kezdte beszédét Kálmán Tibor. Ilyenkor könnyebben figyelünk befelé. A gyerekek számára az ajándékok, a felnőttek számára inkább a családdal töltött nyugodt percek, az eziránti vágyakozás időszaka következik. A hétről hétre felgyulladó gyertyák vezetnek el a karácsonyi csodához.

hirdetés

Ma már sajnos az anyagias világunkban az ünnepi időszak egyet jelent az árcédulákkal, a harsány reklámokkal. Ezért is kell még nagyobb hittel, reménységgel advent felé fordulni. Ami pozitív energiát advent jelent, azt embetársainktól kaphatjuk, és mi is nekik adhatjuk tovább. Az adventi várakozás Békésen is megmozgatta a lakosságot. Ismét feldíszítették a város fenyőfáját, köztereit, adventi koszorúját. Mindenki töltse barátaival, szeretteivel ezt az időt, nyugalomban élve meg a szenteste csodáját. A polgármester ezekkel a szavakkal kívánt mindenkinek békés készülődést, kellemes ünnepeket.

A városvezető után Katona Gyula református esperes-lelkipásztor olvasott igét és mondott áldást. Majd pedig fellobbant Békés adventi koszorúján az első gyertyát szimbolizáló fényfüzér.

Kálmán Tibor és Katona Gyula beszédét itt meghallgathatják: