Óvjuk vízmérőnket, vízvezetékeinket!

vízmérő, vízóra, víz, vízvezetékek

Az ALFÖLDVÍZ Zrt. mint gondoskodó víziközmű-szolgáltató a tél beköszöntével, a károk megelőzése érdekében minden évben felhívja a fogyasztók figyelmét a fagyás okozta veszélyekre.

hirdetés

A hideg idő, majd a tél beálltával visszatérő probléma a vízmérők, vízvezetékek szétfagyása. A tartós hideg komoly károkat okozhat az aknákban vagy a fűtetlen pincékben lévő vízmérőkben, sőt a falakon belüli vízvezeték-hálózatban is. Érdemes idejében megtennünk a szükséges óvintézkedéseket, hogy elkerüljük a helyreállítás költségeit. Az eltört vezetéken keresztül ugyanis egy óra alatt is akár a többszöröse folyhat el egy átlagos család napi vízfelhasználásának.

hirdetés

A hideg idő hatására eltört vízvezetékek, illetve elfagyott vízmérők komoly károkat okozhatnak az ingatlanokban, a talajban, a fűtetlen pincékben. Nagy összegű kiadásokat jelent a feleslegesen elfolyt vízmennyiség, illetve az igen magas helyreállítási költség, különösen igaz ez az épületekben keletkezett károk esetén.

A kellő gondossággal elvégzett fagy elleni védelem a fogyasztónak nem csak kötelessége, de egyben érdeke is, hiszen ezzel a néhány lépéssel elkerülheti, hogy komoly kár keletkezzen otthonában.

hirdetés