Laparoszkópos berendezést adtak át az Orosházi Kórházban

Új laparoszkópos toronnyal gazdagodott az Orosházi Kórház csütörtökön.

A fenntartó által 31 millió forinttal támogatott eszközbeszerzésről szólva Csiki Zoltán, az Emberi Erőforrások Minisztériumának egészségügyi fejlesztésekért felelős államtitkára sajtótájékoztatón elmondta, hogy a most átadott berendezés segítségével kisebb műtéti bemetszésekkel lehet elvégezni az operációkat. Ez egyszerűsíti a sebész és traumatológus orvosok munkáját, ráadásul a betegek számára is jelentősen lecsökkenti a műtéti kockázatot, és gyorsítja a gyógyulást.

hirdetés

A helyettes államtitkár hozzátette: a kormányzat célja is az, hogy folyamatosan bővítsék a kórházak ilyen irányú kapacitását, helyezzék előtérbe az egynapos sebészeti ellátás bővítését. Duray Gergő, a kórház főigazgató főorvosa – bemutatva a több mint 100 ezer dél-, és nyugatbékési ember ellátásáért felelős intézményt -kiemelte, hogy az Orosházi Kórházban 17 osztályon 302 aktív és 80 krónikus ágy található, valamint 60 szakrendelés.

Az intézményben 800 dolgozó működik közre a fekvő- és járóbeteg-ellátásban. A sajtótájékoztatót követően összdolgozói ünnepségen adtak át jubileumi jutalmakat.

Kiemelt képünkön dr. Horpácsy Balázs ÁEEK főigazgató-helyettes, Dr. Csíki Zoltán egészségügyi fejlesztésekért felelős helyettes-államtitkár, dr Duray Gergő az Orosházi Kórház főigazgatója és Dávid Zoltán, Orosháza város polgármestere látható az új eszközzel.

MTI

 

hirdetés