Forgalomnövekedés várható az utakon az ünnepek közeledtével

közlekedési, január 31-én, e-matrica, környezetvédelmi, pótdíjfizetési, elhunytak, e-matrica, útdíjfizetési, vasárnapig, vasárnap, autópálya, 2020, közúti Kiemelt képünk illusztráció! Fotó: Pixabay

Az elmúlt évek tapasztalatai alapján december 16-a, hétfőtől a szokásosnál nagyobb forgalomra számíthatnak a közlekedők, különösen a nemzetközi átmenő forgalmat biztosító útvonalakon, így az M1-M0-M5-ös autópálya útvonalon.  Extrém nagy forgalom várható a bevásárló központok környékén is, amely a környező közutak forgalmára is hatással lehet.

Ausztriában és a német tartományokban december 23-án, hétfőn kezdődik a téli szünet, de egyes nyugat-európai gyárakban már korábban leáll a munkavégzés, ezért a Magyar Közút Nonprofit Zrt. megnövekedett nemzetközi forgalomra figyelmeztet minden közlekedőt a következő hetekben. A nyugat felől érkező tranzitforgalom főként az M1-M0-M5-ös autópályát érinti majd, de például az M0-ás autóút dunakeszi és fóti csomópontjának, valamint az M7-es autópálya székesfehérvári csomópontjának térségében is megnövekedett forgalomra kell számítani. Míg az ország Dunától keletre eső gyorsforgalmi útjai közül az M3-as autópálya Hatvanig tartó szakaszán lehetnek a szokásosnál is telítettebbek a sávok.

hirdetés

A közlekedőknek érdemes még utazás előtt tájékozódniuk az aktuális útviszonyokról, hogy fel tudjanak készülni az esetleges lassúbb haladásra, hosszabb menetidőre. Az aktuális útviszonyokról, forgalmi helyzetről a Magyar Közút Nonprofit Zrt. Útinform szolgálatánál, a www.utinform.hu weboldalon tájékozódhatnak a közlekedők, de érdemes navigációs, közösségi autós alkalmazást is használniuk, hogy az optimális útvonalukat megtervezhessék.