A Degré utcán is nagyon várják már a karácsonyi ünnepeket

karácsonyi Fotó: Körös Hírcentrum

A karácsonyi időszak mindig tele van eseményekkel a Békés Megyei Szociális, Gyermekvédelmi Központ és Területi Gyermekvédelmi Szakszolgálatnál. Előbb az Angyalok szárnyalása, a Mikulás várása, most pedig a karácsonyi műsor.

hirdetés

Sziszák Katalin, az intézmény igazgatója örömmel osztotta meg, hogy a hagyományok szerint zajlott idén is a karácsonyi rendezvény. Kicsik-nagyok együtt ünnepeltek. A kollégák korábban már feldíszítették a fenyőt, több fiatal pedig műsorral is készült. Az ajándékokat nem ilyenkor kapják meg a fiatalok, hanem szenteste. Az ünnepség célja az, hogy még december 24. előtt együtt tudjanak lenni, mert a lakók fele körülbelül a családjával tölti az ünnepet. A karácsonyi ünnepség keretében köszönte meg az intézmény Szilágyi Mihálynak, hogy 30 éve folyamatosan velük van, a zenével jókedvet hoz a fiatalok életébe.

hirdetés

Jónás Zoltán, az intézmény egyik lakója elmondta, sok gyakorlással és nagy izgalommal készültek az idei karácsonyi műsorra. Minden évben jól telik ez az időszak, az ünnepi vacsora, a műsor, a tánc mindig emlékezetes. Ebben az időszakban sokat kézműveskednek, feldíszítik az intézményt. Mindenkit átjár a szeretet és a boldogság. Szabó Kitti szintén nagyon várja az ünnepeket, lelkesen segített a díszítésben és a mézeskalácssütésben is.

A fiatalok többféle formában élhetnek az intézményben – árulta el Sziszák Katalin. A legideálisabb az, amikor a család tartja a kapcsolatot, rendszeresen hazaviszi a fiatalt. Az ellátottak fele nagyjából ebben a szerencsés helyzetben van. A másik felük esetében az intézmény gondoskodik mindarról, amiről a család szokott. Kitti hazamegy a családjához ezekre a napokra, Zoltán pedig az intézményben marad.

Minden szociális vagy fogyatékossággal élőket ellátó intézmény törekszik arra, hogy a meghitt, családias hangulatú rendezvényein szerepeljenek az ellátottak. Ez így volt a Degré utcán is. Majd a Jókai Színház művészeivel elindult a közös munka, ami kinőtte magát, megvalósult az Angyalok szárnyalása. Azóta pedig az intézmény munkatársai is annyira sokat fejlődtek művészeti téren, hogy minden rendezvényük egyre magasabb színvonalú lett.

Az Angyalok szárnyalása egyértelmű sikere az intézménynek. Jövőre tíz éves lesz, amit bizonyára valami különlegességgel fognak megünnepelni. Üzenete ennek az eseménynek, hogy álmodni kell, az álmok megvalósíthatóak. Ha energiát, időt szánnak rá, jó lesz a végeredmény.

 

hirdetés