Összetörte az autót, lopott egy kerékpárt

lopott Fotó: police.hu

Jogosítvány nélkül vezetett egy lejárt műszaki érvényességi idejű, kopott gumiabroncsokkal felszerelt autót egy férfi Kondoroson. Miután fának ütközött vele, lopott egy kerékpárt és azzal akart Gyomaendrődre eljutni. A rendőrök leállították és lefoglalták tőle a biciklit.

Táblának és fának ütközött egy személygépkocsi 2019. december 17-én, Kondoroson, a Hősök útja és a Szénási út kereszteződésében. A balesetről 22 óra 15 perc körül egy férfi tett bejelentést a rendőrségre. Azt állította, hogy ő nem részese, nem is szemtanúja a balesetnek, csak látja a fának ütközött autót, amiben már nem ül senki. A baleset valószínűleg korábban történhetett. A rendőri intézkedéskor kiderült, hogy valójában a bejelentő vezette az autót, ő szenvedett balesetet. A férfi nem sérült meg, az alkoholszondás ellenőrzés eredménye is negatív lett nála. Vezetői engedélye nincs, az autó nem volt a tulajdonos nevére átíratva, a műszaki érvényességi ideje pedig lejárt, ráadásul a gumiabroncsok futófelülete is kopott volt. A férfit a rendőrök a baleset okozása miatt helyszíni bírság megfizetésére kötelezték, a szabálysértések miatt pedig feljelentést tettek ellene.

hirdetés

Ezután, 2019. december 18-án 1 óra körül a Kondoros és Gyomaendrőd közötti úton a rendőrjárőrök felfigyeltek egy sötétben kivilágítatlanul közlekedő kerékpárosra és leállították. A férfi azt mondta a rendőröknek, hogy a biciklit a sógorától kapta kölcsön, mert előző nap vonattal ment Gyomaendrődről Nagyszénásra, csak visszafelé lekéste a vonatot. Gyomaendrőd és Nagyszénás között nincs közvetlen vonatközlekedés. Ráadásul a rendőrök tudtak a Kondoroson történt balesetről, ráismertek a férfira, és nyilvánvaló volt, hogy nem mond igazat. Miután felszólították, hogy mondja el, honnan szerezte a kerékpárt, kiderült, hogy Kondorosról, az autóbusz-állomásról lopta. A rendőrök lefoglalták tőle a biciklit, a férfit pedig előállították a Gyomaendrődi Rendőrőrsre, ahol újabb eljárás indult ellene.

Forrás: police.hu