A Csaba Rádió vendégei voltak a békési stúdiós növendékek

csaba Fotó: Körös Hírcentrum

A Csaba Rádió stúdiójában vendégeskedtek a békési Dr. Hepp Ferenc Általános Iskola tanulói. A diákok az iskolában szakkör formájában ismerkednek a hangosítással, a zenei szerkesztés világával.

hirdetés

A békési Dr. Hepp Ferenc Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskola 5. és 6. osztályos, stúdió szakkörös tanulói ismerkedtek a rádiózással a Csaba Rádióban. A stúdió szakkörnek évtizedes hagyományai vannak az iskolában. A tanulók számára különös jelentősége van ennek a foglalkozásnak, melynek végén vizsgát kell tenniük. Ha ez sikerült, akkor ők láthatják el az iskola stúdiós feladatait, az iskolai rendezvényeken ők állítják be a hangosítást. A szakkörön a hangosítástechnika összeállítása mellett megismerkedhetnek a zenei szerkesztéssel, a hangfelvételek vágásával is.

hirdetés

A Csaba Rádió stúdiójában tett látogatásuk alkalmával betekintést nyerhettek a rádiótechnika működésébe, de az adásszerkesztő szoftvereket is kipróbálhatták. A látogatás zárásaként egy rendkívüli kívánságműsort is felvettek, melyben kérhették kedvenceiket, és természetesen üzenetet is küldhettek.

 

hirdetés