Megjelent a CSABAI HÁZAK ALMANACHJA

csabai Fotó: Nagy Éva

A napokban bemutatta a Munkácsy Mihály Múzeum a CSABAI HÁZAK ALMANACHJA című 2019-es évkönyvét. Ez a kötet egyaránt szól a csabaiaknak, a városba látogatóknak és a szakmának is.

2019. december 17-én, kedden 17.00 órától a békéscsabai Polgármesteri Hivatal Dísztermében került sor a Munkácsy Mihály Múzeum új évkönyvének a CSABAI HÁZAK ALMANACHJA című kötet ünnepi bemutatására. A könyv Békéscsaba számos épületét mutatja be az érdeklődőknek, több olyat is, ami már nem látható a városban. A mű az Ami csabai… sorozat újabb köteteként látott napvilágot.

hirdetés

Először Ando György igazgató úr szólt a megjelentekhez. Majd Varga Tamás, Békéscsaba alpolgármestere köszöntője után Dénes Attila, a kötet szerzője, dr. Szenográdi Péter, a Békéscsabai Belvárosi Általános Iskola és Gimnázium történelem tanára, a kiadvány szakmai lektora, illetve Szakál Veronika, a Munkácsy Mihály Múzeum történész muzeológusa, a könyv szerkesztője mutatták be a kötetet – tájékoztatott Biróné Ungurean Emma Brigitta, a múzeum közművelődési munkatársa. A könyvvel kapcsolatban korábban megjelent írásunkat itt olvashatják el.

Forrás: Munkácsy Múzeum