Szívszorító: Egy fiútól kért segítséget az ausztráliai bozóttűzben megsérült kenguru

Hetek óta tombolnak a lángok Ausztráliában. A tűzvészben már legalább 20 ember meghalt és a becslések szerint nagyjából 500 millió állat pusztult el.

hirdetés

A Daily Mail nemrég szívszorító képeket tett közzé egy kengururól, aki a pusztító ausztráliai bozóttűzben szenvedett égési sérüléseket. A felvételt New South Walesnél készítették, a kengurú egy fiatal fiútól kért segítséget, aki megitatta és lelocsolta az állat testét.

hirdetés

Ausztráliában a nyár folyamán nem ritkák a bozóttüzek, azonban az elmúlt időszakban tapasztalt hőség és az erős szél súlyosbítja a tüzeket. Szombaton, Sydney egyes részein a hőmérséklet meghaladta a 48 Celsius-fokot, a szél sebessége helyenként elérte az óránkénti 80 kilométert is.

Scott Morrison kormányfő bejelentette, hogy 3000 tartalékost mozgósítanak a lángok elleni küzdelemhez. A tartalékosok behívása először történik meg az ország történelmében.

Victoria és Új-Dél-Wales államok part menti vidékein a legsúlyosabban érintett részeken megszakadt a telefon-, az internet- és az áramszolgáltatás. Victoriában az állam történelmében most először rendeltek el szükségállapotot, míg Új-Dél-Walesben november óta már a harmadik szükségállapotot rendelték el, ezúttal egy hétre.

Új-Dél-Walesben 148 helyen ég a bozót, 11 tűzesetnél vészhelyzet alakult ki: a lángok olyan kiterjedtek, hogy már túl késő elmenekülni, a helyszínen kell menedéket keresni. Victoriában több mint 50 tűz ég, 14-nél van vészhelyzet – írja az MTI.

 

Kapcsolódó tartalom:

 

hirdetés