Köszöntötték az Orosházi Korházban több évtizede dolgozókat

orosházi Fotó: Orosházi Kórház hivatalos oldala

A decemberi hagyományos összdolgozói értekezleten átvették elismerésüket a több évtizede az Orosházi Kórházban dolgozó kollégák.

hirdetés

A hagyományos év végi összdolgozói értekezleten elsőként dr. Csiki Zoltán egészségügyi fejlesztésekért felelős helyettes-államtitkár szólalt fel. Véleménye szerint az idén olyan, a jövő egészségügyi fejlesztéseit kijelölő, az ágazat és a benne dolgozók szempontjából is fontos döntéseket hoztak meg, mint például a szakdolgozói béremelés következő üteme vagy a sürgősségi osztályok működésének hatékonyabbá tétele.

hirdetés

Orosháza polgármestere kiemelte, bár az önkormányzat jó ideje már, hogy nem fenntartója a kórháznak, ettől függetlenül igyekeznek támogatni az intézményt. – Hálásak vagyunk önöknek mindazért, amit nap mint nap tesznek. Miközben pontosan tudjuk, milyen nehéz munkát vállaltak magukra. Önök folyamatosan változó környezetben, magas elvárásoknak megfelelve, mások életét a kezükben tartva szolgálnak. Ott vannak akkor is, amikor mások már elfordítják a fejüket, látva embertársaik szenvedését – fogalmazott Dávid Zoltán.

A kórház főigazgatója a fejlesztésekről beszélt. Hamarosan elkezdődik például a nővérszálló belső felújítása. Új, multifunkciós betegszállító kocsit kapott a sürgősségi osztály, a kardiológia négy mobil EKG készülékkel gazdagodott. 51 modern betegágy érkezett, és az esemény napján vehettek át egy új laparoszkópos tornyot 31 millió forint értékben. Az Orosházi Kórház 2015 óta Családbarát Munkahely, 2019-ben pedig a szülészet-nőgyógyászat, a fül-orr-gégészet, illetve a csecsemő- és gyermekosztály Családbarát Kórházi Osztály lett.

Dr. Duray Gergő hangsúlyozta, a kórház szeretne hatékonyabban fellépni a stroke elleni küzdelemben, így az Orosházi Kórház számára a vesepótló kezelések mellett a stroke betegek teljes körű ellátása további kitörési pont lehet. A jövőbeli tervek kapcsán fontos a Palliatív Betegellátó Központ, az Anyasági Központ és a Sebkezelő Centrum létrehozása, illetve 2020 elején egy babamentő inkubátor kihelyezése.

A beszédeket követően dr. Csiki Zoltán és dr. Duray Gergő köszöntötte a 25, 30, illetve 40 éve a kórházban dolgozó orvosokat, szakdolgozókat, irodai- illetve műszaki kollégákat.

Forrás: Nemzeti Népegészségügyi Központ

hirdetés