Teltházas siker volt a 15. újévi koncert Békésen

Újévi Fotó: Körös Hírcentrum

A BÚÉK Békés Újévi Hangverseny 15 évvel ezelőtt indult útjára és azóta is töretlen sikernek örvend. Az új év első hétvégéjén megrendezett program házigazdája idén is a Békés Városi Ifjúsági Fúvószenekar volt, Bagoly László karmester vezetésével.

hirdetés

Az est Kálmán Tibor polgármester évnyitó gondolataival kezdődött. A városvezető reményeit fejezte ki, hogy mindenkinek családi körben, barátokkal teltek az ünnepek. A feltöltődés minden ember életében fontos időszak. Ezzel felvértezve várhatja mindenki az új év kihívásait. 2020 a változások, a munka éve lesz egyén és közösség számára is. Kálmán Tibor felhívta a figyelmet arra, hogy évről évre többen kíváncsiak a koncertre. Egyre többen tesznek a közösségért az év folyamán, akár egy ételosztásról, akár egy kulturális programról legyen szó. A zeneiskola tanárai és növendékei pedig folyamatosan hozzájárulnak a városi programok magas színvonalához.

hirdetés

A koncertet, mint minden évben, táncos és énekes produkciók színesítették. A fellépők sorában köszönthették a Grácia Mazsorett csoportot (fekészítőjük: Rábai Szilvia). Csik Krisztina és Szőke Balázs előadásában keringőt is láthattak, akik a Nyíri Lajos Táncstúdió és a Békésszentandrási Vértessy TSE vegyes párosaként a C osztályban versenyeznek. Zsombok Réka, Rácz Renáta, Molnár Katalin és Csordás Ákos is énekelt a fúvószenekar kíséretében. Csökmei Gergő vidám előadását követően Novák Attila tangóharmonika muzsikájában és Bondár Kristóf marimba játékában gyönyörködhetett a közönség.

Az esten közreműködött a Kistérségi Óvoda és Bölcsőde Kórusa, Kocsorné Krizbai Anna vezetésével és a Szegedi Kis István Református Gimnázium Leánykórusa, Takácsné Szabó Edina vezényletével. A hangversenyt a fúvószenekar az immár hagyománnyá vált Radeczki indulóval zárta. A koncertet követően Polgár Zoltán alpolgármester úr mondott ünnepi pohárköszöntőt.

Kálmán Tibor köszöntőjét itt meghallgathatják:

 

hirdetés