Modernizálódott a békési Dózsa utcai Idősek Klubja

Idősek Klubja, Békés Fotó: GA-Pix Foto

Energetikai korszerűsítést végeznek kilenc békési közintézményen, köztük a Dózsa utcai Idősek Klubján és a Békés Városi Szociális Szolgáltató Központ Jantyik Mátyás utcai épületén is.

A modernizálás pályázati forrásból és a szociális szolgáltató központ anyagi ráfordításaival valósult meg. A két érintett intézmény felújítása a napokban fejeződik be. Békés épületenergetikai beruházásaira benyújtott több ütemben megvalósuló pályázatai részeként végezték el a Dózsai utcai Idősek Klubja és a Békés Városi Szociális Szolgáltató Központ Jantyik Mátyás utcai épületének energetikai korszerűsítését. A TOP-3.2.1-16 kódszámú felhíváson elnyert támogatások révén nyílászárócsere történt, hőszigeteléssel és fűtéskorszerűsítéssel modernizálták az épületeket, valamint nemes vakolattal látták el a közintézmények külső falfelületeit és napelemek telepítésére került sor.

Kálmán Tibor, Békés polgármestere elmondta, Békés Város Önkormányzata az intézmények fenntartójaként az érintett pályázat 2. ütemére mintegy 213 millió forint, 3. ütemére pedig mintegy 206 millió forint vissza nem térítendő támogatást nyert. Ennek részeként a Dózsa utcai Idősek Klubján mintegy 19,8 millió forint értékű, a Jantyik Mátyás utcai épületen pedig 36,2 millió forint értékű fejlesztést hajtottak végre. Mindezek mellett a két épületre napelemes rendszer került felhelyezésre, mely a projekt erre a célra biztosított külön részéből lett finanszírozva, az épületekben projekt szintű akadálymentesítés is történt.

hirdetés
Idősek Klubja, Békés
Fotó: GA-Pix Foto

A településvezető kiemelte, a város 2012 óta folyamatosan pályázik energetikai korszerűsítésekre, és a sikeres projektek révén Békés város közintézményei – a műemléki épületek kivételével – sorban modernizálódnak. Kádasné Öreg Julianna, a Békés Városi Szociális Szolgáltató Központ igazgatója több szempontból is fontosnak tartja ezt a beruházást. Nemcsak a fenntarthatóság miatt jelentős értékű, hanem többek között azért is, mert megújulhat azoknak az idős személyeknek a köre, akik szívesebben igénybe veszik az idősek klubja által biztosított szolgáltatásokat, lehetőségeket, programokat.

Az önkormányzat által megvalósított fejlesztést az intézmény egyéb belső modernizálással egészítette ki, kifestették az épületet, lecserélték az elkopott szőnyegeket, függönyöket, bútorokat, mindemellett folyamatosan igyekeznek új programokat is biztosítani a mai idősebb korosztály igényeinek megfelelően.


Kövessen minket Facebookon!