Embercsempészéssel gyanúsítható román állampolgárokat fogtak el a Békés megyei rendőrök

embercsempészek Fotó: Police.hu

Embercsempészéssel gyanúsítható román állampolgárokat fogtak el a Békés megyei rendőrök 2020. január 10-én délelőtt Pest megyében, az M0-ás autóúton.

Ketten közülük egy személygépkocsival mentek egy kisteherautó előtt, amivel a társuk ment utánuk. A járműveket a Békés Megyei Rendőr-főkapitányság Felderítő Osztályának, valamint Közterületi Támogató Alosztályának rendőrei leállították és átkutatták. A kisteherautó leplombált rakterében tizennégy külföldi rejtőzködött. Egy férfi afgánnak, öten szírnek, nyolcan pedig iraki állampolgárnak vallották magukat, de egyikük sem tudta hitelt érdemlően igazolni a személyazonosságát és azt, hogy jogszerűen tartózkodik Magyarországon. A nyomozás eddigi adatai szerint Békés megyében illegálisan lépték át az államhatárt, majd a határ közelében beszálltak a román férfi kisteherautójába.

A rendőrök a határsértőket előállították a Battonya Határrendészeti Kirendeltségre, ahol idegenrendészeti eljárás indul ellenük. Az embercsempészés bűntett elkövetésével gyanúsítható három román állampolgárt pedig a Békés Megyei Rendőr-főkapitányság Felderítő Osztálya őrizetbe vette – írja a Police.hu.


Kövessen minket Facebookon!