Jakub Gluszak lett a magyar női röplabda-válogatott szövetségi kapitánya

BRSE, röplabda Fotó: Pixabay

A Vasast Bajnokok Ligája-főtáblára vezető Jakub Gluszak lett a magyar női röplabda-válogatott szövetségi kapitánya – jelentette be a magyar szövetség csütörtökön a közösségi oldalán.

A lengyel szakember 2018 nyarán vette át a Vasas Óbuda irányítását. Első szezonjában Magyar Kupa-bronzéremig és magyar bajnoki címig vezette a csapatot. A fővárosi együttessel tavaly ősszel bejutott a Bajnokok Ligája főtáblájára, ahol ezt megelőzően 15 évvel ezelőtt szerepelhetett magyar klub. Gluszaknak az idény végéig van érvényes szerződése a Vasassal, ám a fővárosiakkal kötött kontraktusa további egy évre szóló hosszabbítási lehetőséget is tartalmaz.

hirdetés

“Örülök a magyar szövetség pozitív döntésének, de még van néhány részlet, amit tisztáznunk kell. Ugyanakkor azt gondolom, jó úton járunk, hogy megkössük a szerződést” – mondta az MTI-nek a 33 éves szakember, aki korábban öt éven át a lengyel válogatott statisztikusa is volt.

Az előző szövetségi kapitány, Jan De Brandt október végén azt követően távozott, hogy a nemzeti csapat csoportjában csak ötödik lett, így nem jutott tovább a budapesti társrendezésű Európa-bajnokságon. A magyar válogatott – melyből tavaly nyáron több meghatározó játékos is visszavonult – május-júniusban az Európa-ligában, augusztusban pedig Európa-bajnoki selejtezőn szerepel – írja az MTI.