Vasja Samec Lipicer: soha nem volt még ilyen erős magyar bajnokság

magyar, bajnokságot Fotó: BRSE

A BRSE vezetőedzője úgy látja, a pozitív szezonkezdés ellenére többre is képes lett volna a csapat. Nagyon nehéz a magyar bajnokság, minőségi játékosok érkeztek a csapatokba. Nem lesz könnyű a következő néhány hónap!

hirdetés
Hogyan értékelnéd a szezon első szakaszát?

V. S. L.: Az eredmények tekintetében van bennem hiányosság. Bár jól kezdtük a szezont, de összességében többet vártam a csapatomtól. A Magyar Kupából való kiesés miatt vagyok leginkább csalódott, de az a szint, amelyen akkor játszottuk, nem volt elég a továbbjutáshoz. Nem voltunk jó passzban novemberben, ami kihatott az eredményeinkre. Változásokra volt szükségünk, amit végre is hajtottunk.

hirdetés
Milyennek látod a magyar bajnokságot?

V. S. L.: Véleményem szerint még soha ilyen erős bajnokság nem volt Magyarországon, mint a jelenlegi. Az első négy csapat minőségi külföldi játékosokkal erősítette meg keretét, de az UTE is ide sorolható. Azt gondolom, hogy a magyar Extraliga felzárkózott közvetlenül az Európai élsorozatok mögé.

A csapat Szlovéniában folytatja a Challenge Kupa szereplését. Mennyire lesz különleges mérkőzés ez számodra? Mit vársz előzetesen ettől a párharctól?

V. S. L.: Örülök, hogy Szlovéniában folytatjuk a Challenge Kupa szereplésünket, mert ez azt jelenti, hogy nem kell sokat utaznunk, a játékosoknak nem lesz olyan megterhelő, mint egy hosszabb, repülős túra. Nem nevezném különlegesnek a mérkőzést. Természetesen ismerem az ellenfelet, tudom, hogy jó játékosok szerepelnek a szlovén együttesben, amihez egy jó edző párosul. Mindezek ellenére arra készülünk, hogy jó eredményt érjünk el idegenben. Adott a cél: sikeresen kell vegyük ezt a fordulót, amelyhez fontos lépés, hogy előnyös helyzetből várjuk a visszavágót, amely feburár 6-án lesz a Békéscsabai Városi Sportcsarnokban.

Mit gondolsz az újonnan érkezőkről, sikerült beilleszkedniük?

V. S. L.: Elégedett vagyok az új játékosainkkal. Mia Jerkov csatlakozott először a csapathoz, mint új játékos. Tudtuk, hogy nincsen top formában, idő kell neki, mire eléri a kívánt szintet. Nagyon szépen beilleszkedett és napról napra jobb teljesítményt nyújt. Fontos szerepet tölt be az együttesünkben, számítok rá, kiérdemelte a bizalmamat. Milagros Collart tekintve egy tapasztalt átlót igazolt a klub, akire nagy szükségünk volt. Tanja Grbic pedig csupán néhány napja csatlakozott hozzánk, ugyanakkor már az első edzéseken megláttam benne azt, ami eddig hiányzott belőlünk.

Milyen célokkal vágsz neki a szezon második felére?

V. S.L.: A lényegi kérdések ezt követően dőlnek el. Ebben a bajnokságban bármi megtörténhet. Hiszek a csapatban, a végsőkig küzdeni fogunk!

Forrás: BRSE

hirdetés