Dr. Szabó Ervin: Simonka György azonnali hatállyal mondjon le mandátumáról!

Simonka Fotó forrás: Youtube

Dr. Szabó Ervin (Jobbik) Békés Megye 4. számú választókerület elnöke szerint, Simonka Györgynek azonnali hatállyal le kellene mondania.

hirdetés

Szerkesztőségünknek eljuttatott közleményében így fogalmaz: a Fővárosi Törvényszéken Simonka György országgyűlési képviselő büntetőperének előkészítő tárgyalásán az ügy több vádlottja is elismerte bűnösségét, hogy részt vettek a Simonka által irányított bűnszervezetben és elfogadták az ügyészség által indítványozott büntetést is.

hirdetés

A Fideszes képviselő eddig is méltatlan volt a Békés megyei választópolgárok képviseletére, de a mai naptól minden jogosultságát elvesztette az országgyűlési képviselői tisztség betöltésére.

Felszólítom a bűnszervezetben elkövetett költségvetési csalással megvádolt Simonka Györgyöt, hogy azonnali hatállyal mondjon le mandátumáról! – áll a közleményben.

Simonka György és társai ellen tavaly augusztusban emeltek vádat, bűnszervezetben elkövetett költségvetési csalás és más bűncselekmények miatt, miután összesen – a vádirat szerint – 1,4 milliárd forint kárt okoztak.

Az ügyészség Simonkát tartja a bűnszervezet irányítójának, aminek segítségével vissza nem térítendő költségvetési forrásokat szereztek meg. A Fidesz Békés megyei országgyűlési képviselőjére 8 és fél év fegyházbüntetést kért a vádhatóság teljes vagyonelkobzás mellett.

A három napos előkészítő tárgyalás óta az ügy nyolc vádlottja ismerte be teljesen, vagy részben az ügyészség vádjait.

hirdetés