Nyílászárók cseréjére került sor a GYSZC tagintézményében

Fotó: Körös Hírcentrum

A Gyulai Szakképzési Centrum Szigeti Endre Szakgimnáziuma és Szakközépiskolája épületének teljes nyílászáró csere utáni ünnepélyes átadására került sor a mai napon.

hirdetés

Kovács Zsuzsanna főigazgató asszony az átadón tartott beszédében elmondta: a maihoz hasonló események nagy örömmel és elégedettséggel töltik el, hiszen mindebből az látszik, hogy az iskola fejlődik.

hirdetés

„Az elmúlt években előtérbe került a szakképzés fejlesztése, melynek fontos pillére a vonzó környezet. A minőségi szakmai munka és az ehhez szükséges szakmai anyagok, eszközök biztosítása mellett, a centrum mindig törekedett arra, hogy minél ideálisabb környezetet alakítson ki” – fogalmazott.

Felidézte, hogy a Szigeti Endre tagintézményben több mint 30 éve folyik szakképzés. Annak idején a város mindent megtett azért, hogy egy korszerű épületben tanulhassanak a diákok.

„Természetesen az elmúlt idő alatt az épület és a nyílászárók elavultak. Ezért döntött úgy a Gyulai Szakképzési Centrum, hogy saját erőforrásból (28 millió forintból) a nyílászárók teljes cseréjét megvalósítja.”

Kovács Zsuzsanna kiemelte: a nyílászárók cseréje mellett az árnyékoló korszerűsítése is megvalósult, így a diákok kellemesebb környezetben tanulhatnak. A fejlesztés – közbeszerzés útján -, helyi vállalkozó bevonásával történt, ezzel is erősítve a város gazdaságát.

Megjegyezte, hogy az épület önkormányzati tulajdon. Az önkormányzat és a Gyulai Szakképzési Centrum (fenntartó), jól tudtak együttműködni a munkálatok során.

Hegyesi Sándor a tagiskola vezetője elmondta, hogy az iskola 1994-ben nyitotta meg kapuit. A város önkormányzata üzemeltette egészen 2015-ig, amikor is a Gyulai Szakképzési Centrum lett a fenntartó. Az iskolában az elmúlt években több fejlesztés is megvalósult. Példaként említette az aszfaltos kézilabda pályát, emellett több millió forint értékű gépek beszerzésére is sor került.

A rendezvényen elhangzott az is, hogy a jövőben egy korszerű tanműhely kialakítására történhet meg.

hirdetés