Megyénkbeli hivatásos tűzoltó lett az Év Tisztje

Csicsely János Fotó: Szőke Péter BM OKF

Az Év Tisztje címet Tűzoltósági kategóriában Csicsely János tűzoltó őrnagy, a Békés Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság kiemelt főelőadója vehette át a Belügyminisztérium Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság éves értékelő állománygyűlésén január 28-án.

Az állománygyűlésen a katasztrófavédelem országos, területi és helyi vezetői mellett megjelentek a társ- és rendvédelmi szervek, szakmai szövetségek, együttműködő szervezetek képviselői. A belügyminiszter képviseletében dr. Kontrát Károly miniszterhelyettes vett részt a rendezvényen.

Elsőként dr. Góra Zoltán tűzoltó vezérőrnagy, országos katasztrófavédelmi főigazgató foglalta össze a szervezet tavalyi tevékenységét. A tábornok a hagyományokhoz híven szakterületről szakterületre haladva beszélt az elvégzett munkáról, az elért eredményekről, illetve a tendenciákról. Értékelő beszédében külön hangsúlyt fektetett egyebek mellett az önkéntes tűzoltóságokkal és mentőcsapatokkal való közös munkára. Továbbá a megelőzés fontosságára, az európai uniós és saját forrásokból megvalósított beruházásokra, a szervezet humánhelyzetére. Illetve a különféle szervezetekkel, társszervekkel való együttműködésre. Szavait köszönetnyilvánítással zárta. „Szeretném megköszönni a katasztrófavédelem teljes személyi állományának a 2019-es munkáját.”

A főigazgatói összefoglalót követően Kontrát Károly és Góra Zoltán elismeréseket adott át. A kitüntetéseket a szakmai feladatok végrehajtásában nyújtott kiemelkedő, magas színvonalú teljesítmény alapján ítéltek oda az arra érdemeseknek. Ezúttal Békés megyei vonatkozása is volt a rendezvénynek, ugyanis az Év Tisztje címet Tűzoltósági kategóriában Csicsely János tűzoltó őrnagy, a Békés Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság kiemelt főelőadója vehette át. Az őrnagy 1997-ben kezdte pályafutását beosztott tűzoltóként, majd később tűzmegelőzési osztályvezetői feladatokat látott el és jelenleg a katasztrófavédelmi műveleti szolgálat állományában teljesít szolgálatot.

Az elismerések átadását követően a miniszterhelyettes a tárca szemszögéből értékelte a katasztrófavédelem tavalyi teljesítményét. Kontrát Károly parlamenti államtitkár úgy fogalmazott, köszönet jár a szervezet valamennyi munkatársának az elmúlt évi szolgálatért. Tevékenységükkel hozzájárultak Magyarország biztonságához. „Magas szintű szolgálatteljesítés, egységes vezetés, gyors reagálás, ez jellemzi ma a katasztrófavédelem személyi állományának a tevékenységét, és jellemezte 2019-ben is.” – jelentette ki a miniszterhelyettes. Kontrát Károly felidézte mindazon lépéseket, amelyekkel a központi vezetés az elmúlt időszakban elismerését fejezte ki a fegyveres testületek állománya felé. Hozzátette, bízik abban, hogy a katasztrófavédelem állománya 2020-ban éppúgy helytáll a napi feladatok végrehajtása során, illetve a váratlanul érkező, gyakran ismeretlen, új kihívásokra is megfelelő válaszokat tud adni, ahogy tette azt az elmúlt esztendőben is. Végezetül kijelentette, a Belügyminisztérium vezetése kiemelt figyelmet fordít a katasztrófavédelem munkájára. Mindent megtesz annak érdekében, hogy a feltételek rendelkezésre álljanak – tájékoztatott a BM Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság.


Kövessen minket Facebookon!