Rendőrség: További 80 mikrobusz segíti a biztonságos szolgálatellátást

mikrobusz Fotó: police.hu

80 új szolgálati mikrobusz kulcsait adta át ünnepélyes keretek között dr. Balogh János r. altábornagy, országos rendőrfőkapitány 2020. február 7-én a Készenléti Rendőrség Kerepesi úti objektumában.

A gépjárműállomány szinten tartása és folyamatos fejlesztése elengedhetetlenül fontos eleme a gyors reagálásnak és a szolgálati feladatok biztonságos ellátásának. Ezért 2017-ben jelentős gépjárműbeszerzések kezdődtek. Ennek keretében a rendőrség tavaly 132 kilencszemélyes, összekerék-hajtású Mercedez-Benz Sprinter 316 típusú jármű leszállítására szerződött. Ennek első ütemében most 80 járművet szereztek be.

Mindegyik mikrobusz öt évre vagy 200.000 kilométer futásteljesítményig szóló szervizcsomaggal rendelkezik, amelynek része a teljes körű karbantartás, a szezonális gumicsere, illetve az assistance-szolgáltatás. A járművekhez nyári, téli és terep gumiabroncskészlet is biztosított. A hatékony és biztonságos szolgálatellátás érdekében a kocsik a szériafelszereltségen túl speciális rendőrségi felszerelés-csomagot és olyan egyéb kiegészítőket kaptak, mint a motorvédő fenéklemez a nehéz terepen közlekedéshez, vagy a járműkövető rendszer – írja a police.hu.

 


Kövessen minket Facebookon!