Az internet biztonságos használatára hívták fel a diákok figyelmét Békéscsabán

internet Fotó: Police.hu

Egyedülálló kezdeményezéssel hívta fel a figyelmet az internet használatának veszélyeire a Békéscsabai Rendőrkapitányság.

Február 5-e a biztonságos internet napja. Ebből az alkalomból egyedülálló kezdeményezést valósított meg a Békéscsabai Rendőrkapitányság. Az „Adj egy tippet, vigyél egy könyvet!” címet viselő akciót 2020. február 5-én tartották a Békéscsabai Szakképzési Centrum Kós Károly Szakgimnázium és Szakközépiskolában. Az iskolai bűnmegelőzési tanácsadó felhívására a diákok egymásnak adtak az internethasználatra vonatkozó tippeket.

hirdetés

A rendezvény résztvevői, akik közel 100-an voltak, 52 üzenetet fogalmaztak meg. Ezekben fontos szabályok betartására figyelmeztették társaikat. Így például arra, hogy a jelszavaikat ne osszák meg másokkal és időszakonként változtassák meg. Személyes adataikat ne tegyék közzé, és alaposan fontolják meg, hogy a közösségi oldalakra milyen fotókat töltenek fel, idegenekkel milyen információkat osztanak meg magukról.

Az iskola 10/A osztályos tanulói több prezentációt is készítettek a témáról, amelyeket kivetítőn lehetett megtekinteni. Ezek a bemutatók a rendőrség iskolai bűnmegelőzési tanácsadójának segítségével más intézmények diákjaihoz is eljutnak. A diákok szívesen fogadták a tippekért járó ajándékkönyveket, amelyeket az iskola pedagógusai, a szülők, egy védőnő és a rendőrség iskolai bűnmegelőzési tanácsadója gyűjtöttek össze – írja a police.hu.