Már két gólya is megérkezett Magyarországra

fehér, madár, madárpusztulás, gólya Illusztráció: Pixabay

Két gólya is visszaérkezett magyarországi fészkébe. Vörs egyik gólyája, valamint Suri, Vassurány híres madara is hazaért a napokban.

Vörs település közösségi oldalán adta hírül, hogy február 11-én hajnalban megérkezett hozzájuk Magyarország első gólyája. A Somogy megyében található község nagy izgalommal várja a további híreket a madárról.

Fotó: Vörs / Facebook

Szintén február 11-én megérkezett teleléséből és berepült vassurányi fészkébe a helyiek által Suri névre keresztelt fehér gólya – derül ki a Vassurányi élet Facebook-posztjából. 2018-ban és 2019-ben is ő viselte a “Magyarország első gólyája” címet. Erről itt írtunk bővebben. Az előző két évben napra pontosan ugyanazon a napon, február 13-án tűnt fel a Vas megyei Vassurányban.

Most kicsit gyorsabb volt, két nappal előbb landolt, de egészségben megérkezett és elfoglalta fészkét. 2018-ban a februári extrém hideg aggodalommal töltötte el a vassurányiakat, mert attól tartottak, hogy a korán hazajött gólya nem éli túl a telet. Ezért összefogtak és élelmet kezdtek hordani a gólyának: halat és csirkét vittek neki minden nap – írja a Sokszínű Vidék.

Fotó: Vassurányi élet


Kövessen minket Facebookon!