Bárány Balázs: hiszünk az összellenzéki együttműködésben

Bárány Balázs, MSZP, Békéscsaba Fotó: Körös Hírcentrum

Országjáró körút keretében Békéscsabára látogatott Bárány Balázs, az MSZP országos elnökségének tagja.

hirdetés

Az előadáson elhangzott: 2022-ben az MSZP mindent meg fog tenni a kormányváltásért, a Fidesz leváltása a cél. Úgy látják, önállóan erre a párt nem képes, ezért partnerekkel kívánják elérni céljukat. Az országjárásnak éppen az az egyik feladata, hogy a lehető legtöbb emberhez eljuttassák ezt az üzenetet. Emellett minél jobban szeretnék megismerni a választók véleményét.

hirdetés

Bárány Balázs elmondta: a Fidesz hatalom ellen helyben és országosan is a legszélesebb koalíciót kell létrehozni. „Ahol csak lehet, egyetlen közös ellenzéki képviselőt kell állítani a kormánypárti jelölttel szemben. Már a 2014-es választásokon is erőfeszítéseket tettünk meg annak érdekében, hogy ez így történjen meg, ám akkor az ellenzéki politikai térfél még kevésbé volt nyitott erre az ötletre. Majd 2018-ban sem valósult meg az elképzelés„ – fogalmazott.

Hozzátette: látva a 2019. október 13-i választási eredményeket, ma már a többi ellenzéki párt is belátja, csak az “egy az egy ellen” – formula az, ami jól tud működni.

„Nekünk most az a stratégiánk ebben a félévben, hogy megalkotjuk az Magyar Szocialista Pártnak azt az ideológiai újradefiniálását, amivel a majdani összellenzéki együttműködésben részt tudunk venni.„

Bárány Balázs nagy vonalakban az MSZP 2022-es programpontjairól is beszélt. Kiemelte: hatékonyan fel kell lépni a klímaváltozás ellen. Mint mondta: a fennálló kapitalista világrendet is meg kell próbálni valamilyen módon szabályozni. „Gátat kell szabni a mértéktelen pazarlásnak, a túltermelésnek, a túlfogyasztásnak. A szabályozatlan tőke nem fog elkezdeni zöld módon viselkedni, márpedig elemi érdekünk, hogy ez megtörténjen. Ezt viszont kizárólag szabályozó államon keresztül lehet megtenni és a mi véleményünk szerint ennek egy szocialista elvek mentén működő államnak kell lennie„ – fogalmazott.

hirdetés