Nyílt napot rendeztek a Gyomaendrődi Járási Hivatalban

hivatalban Fotó: bekesijarasok.hu

A Gyomaendrődi Járási Hivatalban idén is nyílt nap keretében nyújtottak betekintést a dolgozók mindennapi munkájába, valamint tájékoztatták az érettségiző, végzős diákokat a hivatalban elérhető szolgáltatásokról.

hirdetés

A Szent Gellért Katolikus Általános Iskola, a Bethlen Gábor Mezőgazdasági és Élelmiszeripari Szakgimnázium, illetve a Gyulai Szakképzési Centrum Dévaványai Szakgimnázium végzősei, összesen több mint száz tanuló látogatott el a járási hivatal által szervezett nyílt napra.

hirdetés

A résztvevőket dr. Pacsika György hivatalvezető köszöntötte. Majd a szervezeti egységek vezetői szóltak az általuk vezetett szakterület munkájáról. A diákok egyaránt bepillanthattak a foglalkoztatási és a kormányablak osztály munkájába. A fiatalok a regisztrált pályakezdők foglalkoztatási esélyeiről, a munka- és képzési lehetőségekről, illetve az Ifjúsági Garanciarendszer elemeiről kaptak tájékoztatást.

A hivatal munkatársai ismertették továbbá a személyi okmányok, az egyéni vállalkozások, valamint a járművek ügyintézésével kapcsolatos tudnivalókat. De beszámoltak a továbbítás céljából előterjeszthető (pl.: családtámogatási és nyugdíjbiztosítási) ügyekről is. Szó esett tovább az ügyfélkapu fontosságáról is, így csoportonként 1-1 diáknak meg is történt az azonnali regisztrációja – írja a bekesijarasok.hu.

hirdetés