Békésen is felfüggesztik a hulladékudvarok nyitva tartását

Békésen, kálmán Fotó: Körös Hírcentrum (archív)

Kálmán Tibor, Békés polgármestere közleményben számolt be arról, milyen új intézkedéseket hoztak Békésen. A közleményt az alábbiakban olvashatják.

Az elmúlt hét végétől a Nemzeti Népegészségügyi Központ a Magyarország területén működő összes szakosított ellátást nyújtó szociális intézményre gyermekjóléti alapellátás keretében működő családok átmeneti otthonára és gyermekek átmeneti otthonára, gyermekvédelmi szakellátását biztosító intézményekre, javítóintézetekre kiterjesztette a látogatási tilalmat és ezzel egyidejűleg az intézményekből kijárási tilalmat rendelt el. Mindemellett ezekben az intézményekben felvételi zárlat is érvénybe lépett, kivételt képeznek az éjjeli menedékhelyek.

Békés városában nincs éjjeli menedékhely, így a hajléktalanszállók vonatkozásában is érvényes a felvételi és az intézmény elhagyási tilalom. A Békés Városi Szociális Szolgáltató Központ által működtetett intézmények a kijárási és a látogatási tilalmat férfi kísérettel biztosítják. Csak a munkába járás és a megkezdett orvosi kezelések elvégzésére engedélyezik a kijárást igazolással. A szociális szakemberek mellett önkéntesek bevonásával oldják meg a szükséges élelmiszer és gyógyszer bevásárlását, a felmerülő ügyintézéseket lehetőség szerint elektronikus úton intézik a szociális központ munkatársai az érintettek részére.

A DAREH Bázis Nonprofit Zrt. 2020. március 23. napjától határozatlan időre felfüggesztette a hulladékudvarok nyitva tartását. A Zrt. kéri, hogy a lakosok a zárva tartás idején hulladékot az udvar elé ne helyezzenek. Az illegális hulladéklerakásnak minősül. A DAREH Bázis Hulladékgazdálkodási Nonprofit Kft. folyamatosan biztosítja a hulladék elszállítását. Így a közelgő húsvét és a munka ünnepe idején is. Az ünnepnapok alatt megváltozik a szállítási rend. Erről a bekesvaros.hu oldalról vagy a város Facebook oldaláról is tájékozódhatnak. A kukákat megszokott rend szerint, legkésőbb reggel 6.00 óráig helyezzék ki az ingatlanok elé. További hasznos információt nyújt a hulladékszállítási közszolgáltatással kapcsolatban a dareh.hu oldal.

A koronavírus okozta járvánnyal kapcsolatos intézkedésekről, teendőkről, leghitelesebb és naprakész információt nyújt a koronavirus.gov.hu oldal, városunkat érintő döntésekről pedig figyeljék a bekesvaros.hu és a bekesmatrix.hu oldalakat, valamint a város Facebook oldalán megjelenő közleményeket.

 

Kapcsolódó tartalom:


Kövessen minket Facebookon!