585 főre nőtt hazánkban a beazonosított fertőzöttek száma

Kondoroson, fertőzöttek, korona, koronavírus

Újabb magyar állampolgároknál mutatták ki az új koronavírus-fertőzést (COVID-19). Ezzel 585-re nőtt a hazánkban beazonosított fertőzöttek száma és elhunyt egy idős beteg. 42 főre emelkedett a gyógyultak száma is – jelentették be az illetékes hatóságok a magyar kormány hivatalos tájékoztatóoldalán, a koronavirus.gov.hu-n, csütörtökön reggel 7 óra 02 perckor.

A csoportos megbetegedések szakaszában vagyunk, amikor közösségben, személyes érintkezések útján terjed a fertőzés. Magyarországon is már bárhol és bárkiben jelen lehet a vírus. A beazonosított koronavírus-fertőzötteknél jóval nagyobb a tényleges vírushordozók száma, akik fertőzhetnek. A tömeges fertőzés lelassításához nagyon fontos, hogy az idősek, a diákok, a külföldről hazatérők, és aki teheti, az maradjon otthon. Továbbá mindenki tartsa be az ajánlásokat és a kijárási korlátozásokat.

Ahogy az eddigi elhunytak adataiból is látszik, a koronavírus az idősekre a legveszélyesebb, ezért nyomatékosan kérjük az időseket, hogy maradjanak otthon, és a bevásárláshoz kérjék hozzátartozóik vagy az önkormányzat segítségét.

 

Ez is érdekelheti:


Kövessen minket Facebookon!