Megyei agrárkoordinációs munkacsoport segíti a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara tagjait

tavaszi, Kombinátorral készítik elő a talajt a vetéshez, mezőgazdaság, munka Fotó: MTI/Balázs Attila

Dr. Kulcsár László, a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara Békés megyei elnökének sajtóközleménye változtatás nélkül:

Megalakult a Békés Megyei Agrárkoordinációs Munkacsoport, melynek célja annak biztosítása, hogy a koronavírus kapcsán megállapított veszélyhelyzetben a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara tagjai a felmerült problémákra a leggyorsabb választ megkapják helyi szinten is.

hirdetés

A Nemzeti Agrárgazdasági Kamara a munkacsoport révén is segíteni kíván annak biztosításában, hogy közel 24 ezer Békés megyei tagjának az esetlegesen felmerülő problémáira minél gyorsabban megoldások szülessenek helyi szinten. A munkacsoport megtárgyalja a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara tagságától beérkező észrevételeket, és azokkal kapcsolatban javaslatokat fogalmaz meg. Folyamatosan felméri az emberi erőforrás-, alapanyag-, valamint az erő- és munkagép-igényeket és  kapacitásokat, arról tájékoztatja a gazdálkodókat. Közvetít, ha esetleg valahol munkaerő-igény vagy többlet keletkezik, amire sürgősen megoldást kell találni. Nyomon követi a piaci folyamatokat, felméri az esetleges beszerzési és értékesítési problémákat és lehetőségeket, tájékoztatást nyújt azok kapcsán az érintetteknek.

A Nemzeti Agrárgazdasági Kamara a tagjai által a munkacsoport felé jelzett megoldandó problémákat folyamatosan jelzi az operatív törzs, a szakminisztérium valamint a gazdaság újraindításáért felelős akciócsoport felé.

A Nemzeti Agrárgazdasági Kamara a tavaszi mezőgazdasági munkák zökkenőmentes megkezdéséhez is segítséget nyújt – folyamatosan egyeztetve az inputanyag- és eszközbeszállítókkal – valamint az esetleges kieső export hazai felhasználását is segíti.

A Békés Megyei Agrárkoordinációs Munkacsoport munkájában szerepet vállal a Békés Megyei Gazdakörök Szövetsége, Békés Megyei Kormányhivatal, Békés Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság, Magyar Honvédség, Békés Megyei Rendőrkapitányság, Békés Megyei Mezőgazdasági Szövetség, Csabai Raktárszövetkezet, Szent István Egyetem Öntözési és Vízgazdálkodási Intézete, Nemzeti Adó-és Vámhivatal Békés Megyei Adó-és Vámigazgatósága, Központi Statisztikai Hivatal, valamint a Magyar Közút Nonprofit Kft is.

Kérünk minden gazdálkodót, ha és amennyiben a koronavírus járvánnyal kapcsolatosan problémája, nehézségei adódnak, legyen szíves a bekes@nak.hu központi e-mail címre tegyék meg a bejelentéseiket.