A Békés Megyei Kórház is felkészül a tömeges megbetegedésekre

békéscsabai, Réthy, Kórház, kórházi, kórházparancsnokok, Békés Megyei Központi Kórház, Réthy Pál, kórház, béremelés egészségügyi dolgozók Illusztráció: Körös Hírcentrum

A Békés Megyei Központi Kórház – az ország többi egészségügyi intézményéhez hasonlóan – készül a koronavírus-járvány okozta tömeges megbetegedésekre. Az alábbiakban dr. Becsei László, a Békés Megyei Központi Kórház főigazgató főorvosa által kiadott közleményt olvashatják változtatás nélkül.

hirdetés

A Nemzeti Népegészségügyi Központ a 2019-nCoV okozta fertőzéssel érintett a területi ellátási kötelezettségébe tartozó lakosainak vizsgálatára és az igazolt betegek ellátására kijelölte a Békés Megyei Központi Kórházat.

hirdetés

Az új korona vírus okozta fertőzéssel kapcsolatos megbetegedések számának növekedésére tekintettel a miniszteri utasításoknak megfelelően a Békés Megyei Központi Kórház a napi beteglátás mellett készül a tömeges megbetegedések ellátására is. Ennek megfelelően közel 300 ágyon fogja biztosítani a lélegeztetésre szoruló betegek ellátását, ezen felül összességében több mint 1000 ágyon COVID fertőzött betegek gyógykezelését.

A Békés Megyei Központi Kórház öt telephelyen működik és a fertőzött betegek ellátásán kívül a nem fertőzött betegek napi gyógykezelését is biztosítja. Tekintettel erre a biztonságos betegellátás érdekében az intézmény telephelyei közötti feladat megosztás szükséges. Annak érdekében, hogy a fertőzött betegeket koncentráltan, a nem fertőzött betegektől elkülönítetten tudjuk kezelni, költözési ütemtervet szükséges készíteni.

Amennyiben a járványügyi helyzet a jövőben ezt megköveteli az intézmény a Békés Megyei Központi Kórház Pándy Kálmán Tagkórházában a fenti feladat ellátását haladéktalanul meg fogja kezdeni.

Ezen időpontig a Békés Megyei Központi Kórház valamennyi telephelyén a betegellátás a veszélyhelyzet alatt kialakított rendnek megfelelően változatlanul biztosított.

hirdetés