Újabb mérföldkő a BRSE életében: elindult a sportkollégium tervezése

sportkollégium Fotó: MLR Studio/BRSE

A Békéscsabai Röplabda Sportegyesületet is több oldalról érintette a koronavírus járvány és az ezzel járó válság. Azonban ebben az időszakban is azon dolgoznak, hogy megteremtsék a feltételeit a jövő generáció magas szintű sportolásához. Ennek egyik része, hogy elindult a sportkollégium tervezése.

A Békéscsabai Röplabda Akadémia létesítése kapcsán felmerült annak lehetősége, hogy kollégiumi szálláshelyeket alakítsanak ki sportolók részére. A tárgyban helyzetelemzést végeztek és részletes megvalósíthatósági tanulmány készült. Mindez arra mutatott rá, hogy egy külön sportkollégium megépítése, illetve működtetése Békéscsabán nem lenne költséghatékony. Ezért több alternatíva vizsgálatát követően, annak lehetősége maradt talpon, hogy a Békéscsabai Szakképző Centrum (BSZC) Vásárhelyi Pál Szakgimnázium és Kollégiumon belül, a meglévő leánykollégium épületére kerülhetne egy további emelet. Ezzel a jelenleg 102 fős leánykollégium kapacitása 142 fősre emelkedhetne.

hirdetés

A tervezésre vonatkozóan a Békéscsabai Röplabda Akadémia projekt biztosít forrást, így a március hónapban lezajlott sikeres beszerzési eljárás után megkezdődhetett a munka. “Ez egy újabb mérföldkő a klub életében. Határidőre elkészült az Akadémia impozáns munkacsarnoka, jelenleg is zajlik a Békéscsabai Városi Sportcsarnok felújítása, de nem dőlünk hátra, további terveink vannak, melyek megvalósításán gőzerővel dolgozunk!” – nyilatkozta Baran Ádám a BRSE elnöke.

Forrás: BRSE