Paláncz György: Folyamatosan épülnek a kerékpárutak Békéscsabán

paláncz Fotó: Körös Hírcentrum (archív felvétel)

A járvány miatti veszélyhelyzet ellenére a fejlesztések folyamatosan zajlanak Békéscsabán. Különösen a kerékpárút-építések értek igen látványos szakaszba. A részletekről Paláncz György önkormányzati képviselőt, tanácsnokot kérdeztük.

hirdetés

Részben lezárásra került például a Szarvasi úti felüljáró. Az egyik kerékpárút-fejlesztési projekt része, hogy a felüljárón is létesítenek kerékpársávot. Megszélesítik egy jó másfél méteres lemezszerkezettel, így létrejön az összeköttetés a Kápolna utca és Jamina között. Paláncz György megosztotta, a 44-es, a 47-es és a 470-es főutak mentén kiépül a kerékpárút, a településeket is összekötve ezáltal. Az információk alapján az eredeti ütemezés szerint zajlik a munka, eszerint augusztus 10-ig elkészülhet a kerékpárút, ami három összesen három projekt részét képezi. A Szabolcs utcai fejlesztés szintén jól halad, ez is több már meglévő kerékpárutat köt majd össze.

hirdetés

Több látványos beruházás is zajlik ezeken felül Békéscsabán. A sportcsarnok korszerűsítése is ezek közé tartozik. Korábban már kívülről történt egy energetikai korszerűsítés, ezúttal belül újulhat meg. Sportszálláshelyeket alakítanak ki, a küzdőtér, a világítás és a hangosítás is modernebb lesz – tette hozzá a képviselő.

A Paláncz Györggyel készült interjút itt meghallgathatják:

hirdetés