Ütöttek, rugdostak és üvegszilánkkal több helyen megvágtak két személyt Békéscsabán

Körözés, Újkígyóson, parkoló, bejárati, Lőkösháza, gyomaendrődön, segédmotoros, közokirat, Gyulán, fiú, rendszámtáblák, Csanádapácán, Mezőhegyesen, kábítószer, vésztőn, battonya, Bucsán, hamis, balesetnél, Dombegyházán, sérültek, szabálysértés, Körösnagyharsányban, Sarkadon, lopás, Szeghalmon, vágott, Geszten, Szeméremsértés, békési, Békéscsaba, mezőgyánban, Szarvason, gyulán, dobozon, alvó, pszichoaktív, húsdarálót, őrizetbe, Dobozon, eltűnt, kerékpárlopás, lopás, sikkasztás, őrizetbe, ittasan, kábelt, Szájmaszkokkal, közlekedési, Édesanyja, Körösladányban, gerendási, dobozon, szarvasi, internetes, eleken, Budapestet, rongálás, bankkártyával, Eleken, Dévaványán, Őrizetbe, közlekedési, kerékpárt, Kamuton, szalagkorlátnak, nyomravezetői, gádoroson, füzesgyarmaton, körösladányban, lopással, kábítószer, eleken, Garázdaság, Törökszentmiklóson, dobozon, garázsokat, tótkomlóson, 15 éves, Köröstarcsán, szabálysértési, sarkadi, békésen, börtönben, Szabadkígyóson, baleset, tótkomlósi, ittas, nő, telephelyekre, Békéscsabán, idős, zsaroltak, orosházán, békéscsabai, fogolyszökés, orosházi, dobozi, rendőrnap, lopás, magyarbánhegyesi, battonyán, békéscsabán, battonyai Fotó: Pixabay

A Békéscsabai Járási Ügyészség testi sértés, magánlaksértés és rongálás elkövetése miatt kezdeményezte egy 42 éves kevermesi férfi és 28 éves unokaöccsének a letartóztatását, akik 2020. április 2-án éjjel durván bántalmazták az idősebb férfi volt élettársát és annak új barátját.

Az idősebb férfi egy éve szakította meg az élettársi viszonyt az ügy egyik sértettjével, aki ezután új párkapcsolatot létesített, ami az elkövető tudomására jutott. A férfi és unokaöccse 2020. április 2-án, hajnali fél 1 körül erőszakkal behatolt a volt élettárs békéscsabai lakásába, ahol annak jelenlegi barátja is ott aludt. A felriadó férfit a terheltek testszerte ütlegelni, rugdosni kezdték, majd a segítségére siető nővel is hasonlóan bántak. A bántalmazás során az elkövetők magukhoz vették a kitört bejárati ajtó üvegének egy-egy darabját, majd azokkal felsőtestükön, karjaikon és fejükön is megvágták a két sértettet.

A bántalmazás következtében a sértett férfinak 8 napon túl gyógyuló, míg a nőnek 8 napon belül gyógyuló sérülései keletkeztek, utóbbi esetben azonban fennállt az ennél súlyosabb sérülés bekövetkezésének a lehetősége is. Miután a két férfi a lakásból távozott, a sértettek utcán parkoló autóinak a szélvédőit betörték, amivel 96.000 és 71.000 forint kárt okoztak.

A két férfi cselekménye társtettesként elkövetett magánlaksértés, súlyos testi sértés és rongálás megállapítására alkalmas, a kiszabható büntetés a halmazati szabályok alapján 1 évtől 7 év 6 hónapig terjedhet.

A férfiak letartóztatásának kezdeményezésére azért került sor, mert az elkövetés után megszöktek, őket elfogatóparancs alapján 2020. április 20-án kerítette kézre a nyomozó hatóság. Ezen túlmenően megalapozottan feltehető, hogy szabadlábon a tanúkat befolyásolnák, megfélemlítenék, továbbá az idősebb férfi esetében fennáll annak is a veszélye, hogy a sértettek sérelmére újabb, hasonló bűncselekményt követne el.

A Gyulai Járásbíróság nyomozási bírója a két férfi letartóztatását elrendelte – tájékoztatta hírportálunkat a Békés Megyei Főügyészség.

 

Ez is érdekelheti:


Kövessen minket Facebookon!