Elhagyta a kórházat az utolsó fertőzött páciens a közép-kínai Vuhanban

halálos, koronavírus, fertőződött, fertőzöttek, Spanyolországban, koronavírus, kínai, fertőzöttek Kiemelt képünk illusztráció! Fotó: MTI/Balogh Zoltán

Gyógyultan távozott a kórházból az utolsó SARS-CoV-2 vírussal megfertőződött beteg a közép-kínai Vuhanban – közölte a kínai Nemzeti Egészségügyi Bizottság vasárnap.

Hupej tartomány székhelyén, ahol az új koronavírus a tavalyi év végén elsőként felbukkant, összesen 50 333, a vírus által okozott Covid-19 nevű betegségben szenvedő pácienst regisztráltak. Közülük 3869-en haltak meg. A tartomány területén jelenleg még 572 panaszmentes vírushordozót tartanak orvosi megfigyelés alatt.

hirdetés

A Hszinhua kínai állami hírügynökség jelentése szerint Hupejben vasárnapig a járvány mérséklődésének köszönhetően immár 266 turisztikai látványosságot, vagyis a tartományban található látogatóhelyek több mint 60 százalékát nyitották újra. A május 1-e alkalmából tartott ötnapos munkaszünet idején csupán a nyílt téren található látványosságok látogathatóak. Az egyes intézmények napi befogadóképességük 30 százalékát engedhetik csak belépni. Az érdeklődőknek pedig előzetesen kell foglalniuk jegyet.

A január végén vesztegzár alá helyezett, majd egészében április lején megnyitott tartományban a járvány a gazdaság különböző szektorai mellett az élet egyéb területein is számos problémát hagyott maga után. A Hszinhua a helyi hatóságok szombati közlésére hivatkozva arról számolt be, hogy a tartomány minden városában és prefektúrájában pszichológiai tanácsadást nyújtó telefonos segélyszolgálatot hoznak létre. Azzal a céllal, hogy segítsenek az ott élőknek feldolgozni a járvány által okozott traumát.

Kínában a járvány góca az utóbbi hetekben Hupejből Hejlungcsiang tartományba helyeződött át. Miután az ország északkeleti határvidékén fekvő tartományba nagy létszámban érkeztek fertőzöttek a szomszédos Oroszországból. A Kína szárazföldi részén szombaton azonosított 11 újabb Covid-19-es beteg közül hatan fertőződtek meg belföldön. Öten Hejlungcsiangban, és egy ember a dél-kínai Kuangtung tartományban. Hejlungcsiangban jelenleg 411 fertőzött beteget kezelnek. Kína második legtöbb páciensét – 76 embert, – a közvetlenül mellette fekvő, illetve Oroszországgal szintén határos Belső-Mongólia Autonóm Területen látják el – írja az MTI.

hirdetés


Kövessen minket Facebookon!