Védőmaszkokat ajánlottak fel az önkormányzati képviselők

tiszteletdíj, adomány, maszk, felajánlás Fotó: Körös Hírcentrum

Egyhavi képviselői tiszteletdíjból vásárolt védőmaszkokat Miklós Attila és Fülöp Csaba önkormányzati képviselő, amelyeket orvosoknak ajánlottak fel.

hirdetés

„Fülöp Csaba képviselőtársam és jómagam, képviselői tiszteletdíjunkból védőfelszereléseket vásároltunk. FFP2-es védőmaszkokat juttatunk el Békéscsaba és környékén lévő kistelepülések háziorvosainak, fogorvosainak, gyermekorvosainak. Praxisonként 3-5 darab maszkot tudunk átadni a közel 300 ezer forintos felajánlásból.

hirdetés

Próbálunk minél többeknek segíteni és amennyiben módunk lesz rá a továbbiakban is segítünk azoknak, akik az első fronton küzdenek a koronavírussal szemben. Aki tud, próbáljon meg hozzájárulni ahhoz, hogy a védekezés sikeres tudjon lenni. Az az elsődleges, hogy a saját egészségünket megőrizzük és azokét, akik a mi egészségünkért dolgoznak” -fogalmazott a képviselő.

Miklós Attila kérdésünkre elmondta, a maszkokból Békéscsabán belül a Jaminai és a Lencsési körzetekbe is jutott, továbbá a belvárosban is több helyen osztottak szét belőle. A környező településeket tekintve Kétsoprony, Telekgerendás és Csorvás ahova eljuttatnak az adományból.

A képviselő úgy látja, egyelőre mindenki türelemmel áll a korlátozó intézkedésekhez. Mindenki próbálja betartani a szabályokat. Reméli, hogy hamarosan lesz némi enyhítés, hiszen már hat hete „be van zárva Békéscsaba, be van zárva az ország.”

„Nagy kérdés lesz az, hogy hogyan fogjuk tudni a gazdaságot újraindítani. Mi lesz azzal az 56 ezer új regisztrált munkanélkülivel, akik elveszítették az állásukat? Nagy feladat előtt állunk, hiszen nincsenek olyan vállalkozások, amelyeknek 2-3 hónapos tartaléka lenne és olyan család sincs, akik hosszútávú megtakarítással rendelkeznek. Ezt mindenképpen kezelni kell” – fogalmazott Miklós Attila.

hirdetés