Lezajlott a nyílt rúgás gyorsasági verseny harmadik fordulója

gyorsasági Gregor Tamás

A Békés Megyei Harcművész Szövetség által kiírt nyílt rúgás gyorsasági verseny harmadik fordulója is lezajlott. Az már megszokott, hogy szoros eredmények születtek.

hirdetés

Megfigyelhető, hogy az indulók egyre jobb eredményeket érnek el, ami jele annak, hogy a furcsa és nehéz körülmények ellenére edzésben vannak. Egyre jobban teljesítenek és kondícióval is bírják, ami előrelépés. Persze, itt is azért érvényesül, hogy valaki jobb, vagy bal lábas, és az is, kinek mi a kedvenc rúgása. Ami feltétlen dicséretes, az a vállalkozó kedv, ezekből születnek az utánpótlásnál majd a jövő nagy bajnokai. Két fordulóval a befejezés előtt az összetett verseny is szoros eredményt mutat. Újdonság, hogy Budapestről is jöttek új indulók, a Farkas Család három hölgy tagja a kispesti Árpád DSE kick-box csapatát képviseli.

hirdetés

A harmadik fordulót a magyarbánhegyesi Tamás Tímea nyerte, megelőzve a battonyai Marosin Bellát és Mezei Nikolettet, míg a férfiaknál a szintén magyarbánhegyesi Ricardo Matias De Nusso végzett az első helyen a békéscsabai lakótelepi Gregor Tamás és Malatyinszki Bendegúz előtt. Az összetett verseny a hölgyeknél a szorosabb, a férfiaknál a bronzéremért folyik nagy csata. Persze, a hátralévő két forduló még sok meglepetést okozhat.

A következő fordulóban a jobb első lábas fordított köríves rúgás videóit kell a versenyzőknek beküldeni május 13. szerda éjfélig.
A héten egy másik, tréfásnak tűnő verseny is lezajlott. A feladat az volt, ki tudja leggyorsabban felvenni a point-fighting szabályrendszer védőfelszereléseit, a fogvédőt, könyökvédőt, sípcsontvédőt, lábfejvédőt, kézvédőt és fejvédőt. Itt Malatyinszki Bendegúz volt a leggyorsabb, megelőzve a holtversenyben második Debreczeni Fridát és Jancsó Lilit. A gyors beöltözésnek a nagy versenyek gyakori zűrzavarában van fontos jelentősége a mérkőzésre szólításnál – tájékoztatott a Békés Megyei Harcművész Szövetség.

 

hirdetés