Opauszki Zoltán: fejlesztések erősítik Békéscsaba turizmusát

Békéscsaba, opauszki Fotó: Körös Hírcentrum (archív felvétel)

Bár a turizmus nem tartozik Békéscsaba vezető bevételi forrásai közé, a város vezetői azon dolgoznak, hogy különböző fejlesztésekkel javítsanak ezen. Az új attrakciók, mint amilyen a Munkácsy-negyed lesz, még több látogatót vonzanak majd a megyeszékhelyre. A témáról Opauszki Zoltán környezetvédelemért és turisztikáért felelős tanácsnokot kérdeztük.

hirdetés

Annak ellenére, hogy a turizmus mint gazdasági ágazat nem a legerősebb Békéscsabán, számos vállalkozás ebből szerzi bevételeit. Az látszik, hogy a gazdaságvédelem szempontjából ezt az ágazatot kiemelten kezeli a kormány a járványügyi veszélyhelyzet miatt – emelte ki Opauszki Zoltán. Számítanak arra, hogy a korlátozások enyhítésével a belföldi turizmus is megindul majd. A Gyulával közös projekt, a közös turisztikai desztináció létrehozása folyamatban van, nem álltak le a tárgyalások. A menedzsment szervezet létrehozására remélhetőleg tavasz végéig sor kerülhet.

hirdetés

Emellett számos olyan nagyberuházás zajlik Békéscsabán, ami a turisztikai ágazatot érinti. Például a Munkácsy Mihály Múzeum új állandó kiállítása is jó ütemben halad. Akárcsak a Munkácsy Emlékház és környezetének megújítása, a Békés Megyei Könyvtár és a Csabagyöngye Kulturális Központ körüli területek fejlesztése. Mindegyik a Munkácsy-negyed kialakítása részeként történik ezekben a napokban. De a CsabaPark, a Wenckheim kerékpárút korszerűsítése ugyancsak jó ütemben zajlik.

Ezek a fejlesztések mind a járvány elmúltával léphetnek be a rendszerbe – hangsúlyozta a tanácsnok. Addig a nyárra tervezett programokat is folyamatosan aktualizálni kell. Arra készülnek, hogy ősszel már szabadabban lehet rendezvényeket megvalósítani. Illetve mivel a tavaszi eseménysort le kellett mondani, őszre-télre egy erősebb, vonzóbb programkínálattal várják vissza a békéscsabaiakat, ha a veszélyhelyzet már lehetővé teszi.

Az Opauszki Zoltánnal készült interjút itt meghallgathatják:

 

hirdetés