Újabb változások a gyulai Pándy-tagkórházban

pándy kálmán kórház Fotó: Körös Hírcentrum

A COVID-19 járványügyi helyzettel kapcsolatos korlátozó intézkedések enyhítése a betegellátás fokozatos újraindítására ad lehetőséget – szól a közlemény, amelyet a Békés Megyei Központi Kórház honlapján olvashatunk. Becsei László főigazgató főorvos által írottakat az alábbiakban változtatás nélkül közöljük. 

hirdetés

Ezúton tájékoztatom Önöket, hogy a betegellátás a központi irányelveknek és a helyi lehetőségeknek megfelelően a Gyulán működő Pándy Kálmán Tagkórházban az alábbiak szerint változik. A fekvő- és járóbeteg ellátó egységeink fokozatos visszaköltözésével alapvető célunk, hogy zavartalanul biztosítsuk az ellátást.

hirdetés

Az egészségügyi ellátás fokozatos újraindítása során a járóbeteg rendelések és az egynapos sebészeti ellátás mellett a kardiovaszkuláris megbetegedések ellátásának köre bővül. Mind az aktív fekvőbeteg ellátás, mind a járóbeteg ellátás igénybevétele elérhetővé válik.

A kúraszerű ellátások és a rehabilitációs lehetőségek is bővülnek.

A járványügyi veszélyhelyzet során a mindvégig Gyulán működő (Infektológia Osztály, Intenzív Osztály, Invanzív Kardiológiai Laboratórium {szívkatéteres laboratórium}, Klinikai Onkológiai Centrum, Hospice, Gyermekgyógyászati Osztály {PIC, NIC, fertőző részlegek}) egységek mellett 2020. május 20-tól a Kardiológiai Osztály, a Kardiológiai Rehabilitációs Osztály ismét megkezdi működését a Gyula, Semmelweis u. 1. sz. alatt.

Ezen kívül a Krónikus Belgyógyászati Osztály újra a Gyula, Sitka 1. alatt biztosítja a betegek ellátását.

 

Szervezeti egység Működés helyszíne Elérhetőség Nővérállomás telefonszám
Kardiológia/Angiológia Osztály 5700 Gyula, Semmelweis u. 1. Belgyógyászati Tömb 1. emelet 06 66 526 518 és06 66 526 519
Kardiológiai Rehabilitációs Osztály 5700 Gyula, Semmelweis u. 1.  Kardio-rehab. épület (az osztály korábbi helye) 06 66 526-570
Krónikus Belgyógyászati Osztály 5700 Gyula, Sitka 1. Főépület (az osztály korábbi helye) 06 66 526 000/1180 és 1112 mellék

 

Jelen közleményben a konkrétan nem említett osztályokon/szakterületeken az aktív fekvőbeteg ellátást igénylő betegek kórházi felvételét – továbbra is – a dr. Réthy Pál Tagkórház (5600 Békéscsaba, Gyulai út 18.) osztályai biztosítják.

A járóbeteg ellátás 2020. május 20-tól az alábbiak szerint változik:

kardiológiai járóbeteg szakellátás előzetes telefonos konzultáció és időpont egyeztetést követően naponta 08.00 órától 15.00 óráig fogadja a betegeket. A szakrendelés keretén belül ismét lehetőség nyílik beutalóval speciális kardiológiai vizsgálatok elvégzésére.

Megértésüket és együttműködésüket ezúton is megköszönve kívánunk Önöknek és hozzátartozóiknak jó egészséget.

Frissítés: Az ellátás bővítése május 25-től az alábbiak szerint folyatódik:

hirdetés