Ittas volt a sofőr, szalagkorlátnak csapódott

Ittas Fotó: Police.hu

Könnyű sérüléssel járó közúti közlekedési balesetet okozott egy kisteherautós, aki nekiütközött egy korlátnak Békéscsaba külterületén. Ittas volt a jármű vezetője. A rendőrség az ügy vizsgálatát befejezte.

Szalagkorlátnak ütközött egy kisteherautó vezetője 2020. február 18-án, 21 óra 45 perc körül, Békéscsaba külterületén. A békéscsabai sofőr későn vette észre, hogy egy másik jármű közlekedik előtte. Az ütközés elkerülése miatt a kisteherautós hirtelen balra kormányozta a járművet és nekicsapódott a szalagkorlátnak. A balesetet okozó férfi nyolc napon belül gyógyuló sérülést szenvedett. A rendőrjárőrök alkoholszondás ellenőrzést végeztek nála, amely pozitív értéket mutatott. Ezért orvosi vizsgálatra, mintavételre vitték és büntetőfeljelentést tettek ellene.

A rendőrségi eljárás során kirendelt igazságügyi szakértő megállapította, hogy a 26 éves férfi szervezetében alkohol volt, ittas állapotban vezetett. Kihallgatásán elismerte, hogy a baleset napján 13 óra és 18 óra között nagyobb mennyiségű sört fogyasztott. Este azért indult el a járműjével, mert az édesapja vonattal érkezett a békéscsabai vasútállomásra és őt akarta hazavinni.

A Békéscsabai Rendőrkapitányság a férfit ittas járművezetés vétség elkövetésével gyanúsítja. A rendőrség a nyomozás vizsgálati szakaszában a szükséges eljárási cselekményeket elvégezte és az ügy iratait a napokban átadta az ügyészségnek.

Forrás: Police.hu

 


Kövessen minket Facebookon!