Megszűnt a 65 év felettiek vásárlási idősávja

üzletek, Olaszország, vuhanban, Ukrajnában, bolt, koronavírus, maszk Kiemelt képünk illusztráció. Fotó: MTI/Balogh Zoltán

Megjelent a Magyar Közlönyben a veszélyhelyzet lejártával kezdődött járványügyi készültségi időszak védelmi intézkedéseiről szóló kormányrendelet, amely nem tartalmaz időkorlátot a bolti vásárlások esetén.

hirdetés

Az új rendelet előírja: a tömegközlekedési eszközön, valamint az üzletben történő vásárlás során a szájat és az orrot eltakaró eszközt (például orvosi maszk, sál, kendő) – továbbra is – mindenkinek kötelező viselni, kivéve a 6 éven aluli gyermekeknek.

hirdetés

Ugyanakkor a kereskedelmi egységekben történő vásárlásokra egyéb előírást nem határoz meg a jogszabály. Így minden bizonnyal a 65 év felettiekre vonatkozó, 9 és 12 óra között érvényes vásárlási idősáv megszűnik.

Frissítés: Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter a csütörtöki kormányinfón megerősítette: a mai nappal megszűnt az idősek vásárlási idősávja. A tárcavezető kiemelte: úgy látják, a maszkhasználat elegendő védelmet biztosít az időseknek, ezért döntöttek így.

 

Ez is érdekelheti:

 

hirdetés