A jövő hét már szárazabb, nyáriasabb időt hoz

hidegfront, melegebb, szeptemberi, nyári, hétvégén, napsütés, szerdán, Melegszik, hidegfront Fotó: Pixabay
Hétvégén még többször és többfelé leszakadhat az ég, jövő héten azonban egy anticiklon hatására szárazabb, melegebb idő jön – írja az Időkép.
Hétvégén nem nyugszik fölöttünk a légkör, a gyakran megnövekvő felhőzetből ismét többfelé kialakulhat eső, zápor, zivatar, emellett sokfelé a szél is erős, a Dunántúlon helyenként viharos lesz. A 25 fokot meghaladó csúcshőmérsékletek ezúttal elmaradnak.

Hétfőn is szeles időben lesz részünk, a Dunántúlon gyakran viharossá fokozódhat a légmozgás, de itt már több lesz a napsütés. Záporok, zivatarok főként az ország keleti felén alakulhatnak ki. Emelkedni kezd a hőmérséklet, délután 22-28 fok várható.

Keddtől fokozatosan egy anticiklon húzódik fölénk, így egyre inkább a napsütés kerül túlsúlyba, már csak helyenként alakulhatnak ki futó záporok, de jelentős csapadék nem várható. A szél még kedden többfelé erős, északkeleten és nyugaton akár viharos is lehet, szerdától már veszít erejéből. A 25-26 fok körüli maximumokat a hét második felében egyre nagyobb területen 30 fok közeli csúcsértékek követhetik.


Kövessen minket Facebookon!