Közel 200 km/h-val repesztett a 47-es főúton

Fotó: Police.hu (archív)

Békés megyében a mozgó ellenőrzést végző rendőrökkel szembe ment egy autós, aki a megengedett 90 helyett 194 km/óra sebességgel hajtott.

A gyorshajtás a vezető baleseti okok egyike, ennek ellenére Békés megye útjain rendszeresen találkoznak a rendőrök olyan járművezetőkkel, akik jelentősen túllépik a sebességhatárt. Az elmúlt hétvégén, 2020. július 5-én, a 47-es számú főút Csorvás és Orosháza közötti szakaszán készítettek felvételt egy 194 km/óra sebességgel haladó gépkocsiról. Az autó szembe ment a mozgó ellenőrzést végző rendőrökkel, akik leállították. Ezen az útszakaszon a megengedett sebesség 90 km/óra, tehát a járművezető több mint kétszer gyorsabban hajtott, mint amennyivel szabályosan lehetett volna.

Békés megyében, 2020-ban az év első öt hónapjában a rendőrség elsődleges adatai szerint 50 személyi sérüléssel járó közúti közlekedési baleset történt gyorshajtás miatt.  A sebességgel arányosan nő a fékút, illetve ezzel együtt a fékutat és a vezető reakció idejét is magában foglaló féktávolság is. Ezt minden esetben vegyék figyelembe, hiszen még jó minőségű úton, gyér forgalomban is előfordulhat olyan váratlan helyzet, hirtelen megjelenő akadály, amikor ennek nagy jelentősége van.

Ilyen esetekben egyáltalán nem mindegy, hogy mekkora utat tesz meg a jármű, amíg lelassul, illetve megáll. Akár centimétereken is múlhat, hogy történik-e baleset, illetve ha igen, mennyire súlyos lesz a következmény. Tartsák be a szabályokat, vigyázzanak magukra, egymásra, utasaikra! (Police.hu)

 

Kapcsolódó tartalom: