Több esetben riasztották a tűzoltókat a hétvégén Békés megyében

Fotó: BM OKF

Az elmúlt hétvégén egy tűzesettel és hét műszaki mentéssel kapcsolatban érkezett segélykérés a Békés Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság műveletirányítási ügyeletére. 

hirdetés

Szombaton késő este csaptak fel a lángok Sarkadon a Veres Sándor utcában. A lakóház tetőszerkezete, kazánháza, kamrája és a garázs teljes terjedelmében égett. Az esethez riasztották II.- es riasztási fokozatban a gyulai és csabai hivatásos tűzoltóság és a katasztrófavédelmi műveleti szolgálat egységeit. A kiérkező erők a lángokat öt vízsugár segítségével megfékezték. Az eset során személyi sérülés nem történt.

hirdetés

A szombati nap folyamán három esetben riasztották faeltávolításhoz a tűzoltóság egységeit. Gyulán a Késmárki utcában egy nagyméretű eperfa elektromos vezetékre dőlt. A kiérkező helyi erők láncfűrész segítségével a fát eltávolították. Pusztaföldváron a Petőfi utcában nagyméretű akácfa vezetékre szakadt, az esethez vonuló orosházi hivatásos tűzoltóság erői láncfűrész és létra segítségével a fát eltávolították. Battonyán a Bajcsy­-Zsilinszky utcában nagyméretű fenyőfa épületre dőlt, az esethez vonultak a helyi önkéntes tűzoltó egyesület erői. A fát láncfűrészek segítségével eltávolították. Az esetek során személyi sérülés nem történt.

Szombati napon a délelőtti órákban érkezett jelzés, miszerint Battonyán a Fő utcai gimnázium pincéjében áll a víz. Az eset még a pénteki nap folyamán lehulló nagy mennyiségű csapadéknak köszönhetően keletkezett. A helyszínre vonuló mezőkovácsházi hivatásos és a battonyai önkéntes tűzoltóság erői, szivattyúk segítségével a vizet eltávolította. Az eset során személyi sérülés nem történt.

A vasárnapi nap folyamán a reggeli és a déli órákban, Gyomaendrődön két esetben faeltávolításhoz vonultak a helyi önkéntes tűzoltó egyesület erői. Mindkét esetben nagyméretű fa ága épületre szakadt. Az egységek motoros láncfűrész és dugólétra segítségével eltávolították a leszakadt ágakat. Az eset során személyi sérülés nem történt.

Vasárnap este Kondoroson a Szénási úton egy nagyméretű akácfa az útra és a távközlési vezetékre borult. Az esethez riasztották a szarvasi hivatásos tűzoltóság erőit. A kiérkező egység motoros láncfűrész segítségével a kidőlt fát eltávolította. Az eset során személyi sérülés nem történt.

hirdetés