A versenyzők döntöttek: elhalasztják a marokkói versenyt

Opel Dakar Team Fotó: Opel Dakar Team

A Marokkó Desert Challenge szervezői bejelentették, hogy az indulóik 97 százalékának kérésére a szeptemberi versenyüket 2021 áprilisára halasztották el.

hirdetés

Az ok a világjárvány, amely Európát ugyanúgy érinti, mint Afrikát – nem beszélve a határok lezárásáról.  „Ezekben az időkben minden terepraliverseny megrendezése rizikós, főleg, ha azokat Afrikában tartanák meg – nyilatkozta Szalay Balázs, az Opel Dakar Team pilótája.

hirdetés

„Egyrészt a bejutás miatt, másrészt nagyon nehéz ilyen körülmények között előkészíteni és megrendezni egy ilyen nemzetközi versenyt. Ilyen szempontból sajnos az októberi világkupa-futam és az Africa Race is nagy veszélyben van: benne van a pakliban, hogy az utolsó pillanatban ezeket is le kell majd mondani. Versenyzőként is meggondolja az ember, hogy elindul-e egy ilyen távol lévő versenyre, mert azt már megszoktuk, hogy kockáztatunk a gyorsaság, a jobb eredmény érdekében, de ez nem ilyen jellegű kockázatvállalás, főleg, hogy ebben a sportágban a versenyzők átlagéletkora is elég magas.”

hirdetés

Opel Dakar Team

hirdetés


Kövessen minket Facebookon!