Előrehozott lomtalanítás lesz Békéscsabán

lomtalanítás Fotó: Körös Hírcentrum

A DAREH BÁZIS Hulladékgazdálkodási Nonprofit Zrt. tisztelettel tájékoztatja Önöket, hogy Békéscsabán a hulladékgyűjtési naptártól eltérően – a novemberben meghirdetett időpontot előrehozva – az I. körzetben 2020. november 7. (szombat) helyett 2020. szeptember 12-én (szombaton), a II. körzetben 2020. november 14. (szombat) helyett 2020. szeptember 19-én (szombaton) tartja a lomtalanítást.

A társaság a lomtalanítás alkalmával a háztartásban feleslegessé vált nagydarabos hulladékokat (amelyek méreteik miatt nem rakhatók a hulladékgyűjtő-edénybe) gyűjti össze és szállítja el.

hirdetés

A feleslegessé vált bútorokat, használati tárgyakat, amelyek mások számára még használhatóak, azokat pl. a segélyszervezeteknél, szociális szolgáltatóknál is leadhatja, így segíthet másokon, ill. csökkentheti a hulladéklerakás mennyiségét, ezzel óvva a környezetet.

A társaság kéri, hogy a lomokat a lakóháza előtti, a hulladékgyűjtő járművekkel jól megközelíthető közterületre helyezze ki, ne az úttestre tegye, mert akadályozhatják a forgalmat.

Felhívják a figyelmet arra is, hogy a kihelyezett lom mérete akkora legyen, hogy azokat a munkatársak kézi erővel meg tudják emelni és be tudják helyezni a hulladékgyűjtő járműbe (100 cm x 100 cm x 80 cm).

Lomtalanításkor kirakható hulladék Lomtalanításkor NEM kerül elszállításra
bútorok (asztal, szék, szekrény, ágy, komód) szétszerelt, mozgatható állapotban kommunális hulladék
fából készült tárgyak, (ablakkeret – üveg nélkül, ajtó, kerítés) elkülönítetten gyűjtött üveg-, papír, műanyag- és fémhulladék (szelektív hulladék)
műanyag (linóleum) padló zöldhulladék (ág, nyesedék, lomb, fű),
kerti bútor építési törmelék (pl. kád, wc-csésze, sitt, stb., síküveg, ablakkeret üveggel
ágynemű, textil, ruhanemű (zsákban/dobozban kihelyezetve) fénycső
matrac (szétvágva/összetekerve) gyógyszerhulladék
szőnyeg, padlószőnyeg (kötegelt állapotban) elektromos háztartási eszköz, elektronikai hulladék
hordó gumiabroncs, traktorgumi, kerékpárgumi
virágtartó veszélyes és különleges kezelést igénylő hulladék (akkumulátor, festék, fáradt olaj, hígító, növény-védőszer, szárazelem, stb.)
gyerekjátékok ipari, mezőgazdasági, szolgáltatási tevékenység következtében keletkezett fólia
műanyag medence sütőolaj, sütőzsiradék

 


LOMTALANÍTÁSI KÖRZETEK

1. körzet: Jamina (Szarvasi út – Budapest vasútvonal – Kereki u. által határolt terület), Kenderföldek, Mezőmegyer, Fényes, Gerla, Dobozi út elkerülőn kívüli szakasza, Szója utca és Meteor utca

2. körzet: Belváros, I. kerület, II. kerület, III. kerület, IV. kerület, VI. kerület, Vandhát, Béke -kertek, Keleti-kertek, Borjúréti-kertek, Kastély-szőlők


Arra is felhívják a figyelmet, hogy a lomtalanítás során kihelyezett hulladék a NHKV Nemzeti Hulladékgazdálkodási Koordináló és Vagyonkezelő Zrt. (NHKV Zrt.) tulajdonát képezi, ebből kifolyólag a jogtalan eltulajdonítás rendőri intézkedést vonhat maga után.

 

Ez is érdekelheti: