Meglőtte szomszédja kutyáját: Az ügy a bíróságon folytatódik

Fotó Wendy sérüléséről

Tavaly portálunk is beszámolt a szörnyűségről, miszerint rálőttek egy kutyára Békéscsabán.

hirdetés

A kutya a gazdája udvarán tartózkodott, amikor a szomszéd rálőtt, mert zavarta az állat ugatása. A lövedék a kutya jobb szemét találta el, a sérülést később állatorvos ellátta. A roncsolódott szervet eltávolították, a Wendy névre keresztelt szuka kutya ezt követően a sérülésből felgyógyult.

hirdetés

Szabados Roland, Wendy gazdája így emlékszik vissza a történtekre: „zavarhatta a kutyám ugatása, hergelhette, de soha nem szolt ezért, hanem ilyen módját vette az elégtételnek. Ha szolt volna, meg tudtuk volna oldani a dolgot, ennek nem ez a módja, hogy átlövünk a szomszédhoz! Főleg nem egy alig átlátható nádkerítésen, és ezzel veszélyeztetve emberek testi épségét is!”

Roland érdeklődésünkre hozzátette: Wendy felépült ugyan, boldogul egy szemmel is, de lelkileg megviselték a történtek. Az eset óta fél minden idegen embertől. Rolandék több éve ideiglenes befogadóként is tevékenykednek. Kidobott kölyökkutyákat mentenek meg a egy állatvédő egyesülettel karöltve, tudják mi a felelős állattartás. Mint mondta, teljes mértékben elítélik az állatkínzás minden egyes formáját.

A 35 éves békéscsabai H. Jánost állatkínzás gyanúja miatt állította elő a rendőrség 2019-ben, a Békéscsabai Rendőrkapitányság nyomozói gyanúsítottként hallgatták ki a férfit. Portálunk úgy értesült, H. János a nyomozás során tagadta a bűncselekmény elkövetését, védekezése szerint nincs légfegyvere és nem ő, hanem egy meg nem nevezett vadász lőtte meg az állatot.

A Békéscsabai Járási Ügyészség a benyújtott bizonyítékok alapján állatkínzás vétsége miatt emelt vádat a férfi ellen. A vádirataiban az ügyészség arra tett indítványt, hogy a bíróság, amennyiben H. János vádlott az előkészítő ülésen teljes körű beismerő nyilatkozatot tesz, valamint lemond a tárgyaláshoz való jogáról, nyolc hónap börtönbüntetést szabjon ki, állapítsa meg, hogy a terhelt feltételes szabadságra nem bocsátható, valamint a terheltet a közügyek gyakorlásától három évre tiltsa el.

A bíróság az állatkínzás vétsége miatt H. János ellen indított büntetőügyben 2020. szeptember 16-án tart előkészítő ülést.

hirdetés