Tóth Gábor: Jól halad a csapat felkészülése

tóth Fotó: BRSE

A Swietelsky-Békéscsabai Röplabda SE felnőtt csapata augusztus 3-án kezdte meg felkészülést a 2020/2021-es szezonra, az Akadémia sportcsarnokában. Tóth Gábor, az együttes vezetőedzője többek között az első tíz nap tapasztalatairól számolt be.

Hogyan értékelnéd a felkészülés első hetét?

A lányok lendületesen vágtak neki a munkának! Érződött, hogy ki az, aki a hosszú kényszerpihenő után júniusban újra edzésbe állt. Jó alapjaink vannak, amikre tudunk építkezni. Elégedett vagyok az első 10 nappal, amellett, hogy a végére már fáradtabb volt a csapat.

hirdetés
Mit gondolsz a Békéscsabai Röplabda Akadémia sportcsarnokáról?

Nem véletlen az, hogy nem megyünk edzőtáborozni, illetve az sem, hogy nem hagyjuk el Békéscsabát. Minden körülmény adott az ideális felkészüléshez, mind az Akadémián, mind az egyéb alternatív foglalkozások helyszínein. Úgy vélem, hogy keresve sem találhatnánk jobb helyet a felkészüléshez.

Milyen főbb elemekkel folytatódnak az edzések?

A felkészülés második hetében már az ugrások is belekerültek az edzéstervbe, illetve az eddigi, alap technikai elemek mellett, a taktikai részeket is előtérbe helyezzük. Lépésről lépésre haladunk, igyekszünk összecsiszolni a társaságot.

Milyen alternatív edzésmódokkal színesítitek a felkészülést?

Kovalcsikné Czifrák Tímea vezetésével a múlt héten megkezdődtek a vizes edzések, amely során olyan izmokat mozgatnak meg a lányok, amelyeket a teremben nem lehet. A preventív jelleg mellett komoly fizikai terhelést is kap a csapat. Személy szerint nagyon kedvelem az olyan alternatív edzésmódokat, amelyek kimozdítják a játékosokat a komfortzónájukból.

Újabb tehetséges, saját nevelésű játékosok csatlakoztak a felnőtt kerethez. Mi a véleményed róluk?

Egyrészt nagyon fontos az, hogy olyan játékosokról beszélünk, akik fel tudják venni a ritmust a felnőttek edzésein. Ez annak köszönhető, hogy Nagy Attila vezetésével minőségi munka zajlik az utánpótlás-nevelésben Békéscsabán. Hidat kell képeznünk az utánpótlás és a felnőtt csapat között, hiszen továbbra is az a célunk, hogy minél több saját nevelésű játékost tudjunk integrálni a felnőtt keretbe.

Forrás: BRSE