Augusztus 27-től használhatóak a szeptemberi helyközi bérletek

menetrend változás Békés megye, MÁV, diákigazolványokat, helyközi, Volánbusz, maszkviselési, szeptemberi, Volánbusz, közlekedési, járványügyi, volánbusz, busz, szájmaszk, drágul a helyi járat Békéscsabán, Fotó: Körös Hírcentrum

A vasúti és közúti közösségi közlekedési szolgáltatók már augusztus 27-től elfogadják helyközi járataikon a szeptemberi dolgozó- és tanulóbérleteket – tájékoztatta az Innovációs és Technológiai Minisztérium (ITM) szerdán az MTI-t.

hirdetés

A tárca a tanév fennakadásmentes indítása érdekében terjesztette ki öt nappal a szeptemberi havi és első félhavi bérletek érvényességét. Az intézkedés nyomán csökkennek a pénztári várakozási idők. Illetve a diákok mentesülhetnek az iskolakezdéshez kapcsolódó, augusztus végén esedékes ügyintézés miatt szükséges utazások többletköltségei alól is – tették hozzá.

hirdetés

Az ITM kérése alapján a helyi és helyközi közlekedési szolgáltatók a veszélyhelyzet megszüntetését követő 180. napig elfogadják a közszolgáltatási utazási kedvezmény igénybevételére jogosító, lejárt hivatalos okmányokat. A diákigazolványok esetében a hosszabbítás legfeljebb december közepéig szól. Hiszen az ősszel újranyíló intézményekben a tanulók, hallgatók már hozzájuthatnak majd az okmányokhoz. Érvényesíttethetik azokat – tartalmazza a közlemény.

Ugyanakkor a tárca nyomatékosan felhívja a tavasszal digitális oktatásban tanuló diákok, a felsőoktatási intézménylátogatási tilalomban érintett hallgatók figyelmét, hogy a tömegközlekedési járatokon kötelező a szájat és az orrot is eltakaró maszkot, sálat vagy kendőt használniuk – számolt be az MTI.

hirdetés